Het IIA heeft een innovatieprogramma van 40 miljoen NIS gelanceerd om technologische innovatie in belangrijke sectoren te stimuleren.

De Israel Innovation Authority (IIA) heeft de introductie aangekondigd van een programma dat gericht is op het stimuleren van technologisch leiderschap in drie kritieke sectoren: leveringstechnologie, gezondheidstechnologie die gebruik maakt van bio-convergentietechnologieën, en technologische oplossingen voor scholen en campusbeveiliging.

Met een budget van 40 miljoen NIS is het programma gericht op het bevorderen van samenwerking tussen bedrijven en technologieën binnen een unieke regelgevende proefbank, waardoor bedrijven kunnen opereren binnen een flexibel en ondersteunend regelgevend kader.

De drie initiatieven van het programma bieden Israëlische technologiebedrijven de kans om baanbrekende technologieën te valideren, te gebruiken en te demonstreren met zo min mogelijk bureaucratische rompslomp, dankzij samenwerking met belangrijke overheidsinstanties.

Waar zal het nieuwe programma van de Israel Innovation Authority zich op richten?
Het eerste initiatief richt zich op ‘last mile delivery’, het laatste deel van het leveringsproces van logistieke centra naar het eindstation. Met de toename van e-commerce en thuisbezorgdiensten is deze fase steeds complexer en duurder geworden. Het programma nodigt bedrijven uit om deur-tot-deur-leveringsoplossingen te ontwikkelen en te demonstreren, die het transport van zendingen op een veilige en efficiënte manier optimaliseren. Door verkeersopstoppingen, parkeerproblemen en luchtvervuiling te verminderen, willen deze vernieuwingen een revolutie teweegbrengen in het laatste afleverproces.

Het tweede initiatief draait om bio-convergentietechnologieën in de gezondheidszorg, een sector die biologie integreert met expertise uit andere domeinen zoals techniek, computerwetenschappen en wiskunde. Met een marktomvang van 120 miljard dollar in 2022 en een verwachte jaarlijkse groei van 8%, stelt de bioconvergentie ons voor grote uitdagingen op het gebied van technologie en regelgeving.

Amazon packages awaiting dispatch (credit: PASCAL ROSSIGNOL/REUTERS)

Door samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid faciliteert het IIA ondersteuning voor bedrijven die zich in een vroeg stadium van technologische ontwikkeling bevinden, zodat ze snel klinische proeven kunnen doen in Israël en op de wereldmarkt.

Het laatste initiatief richt zich op school- en campusbeveiliging, met als doel te voorzien in de toenemende behoefte aan geavanceerde beveiligingsmaatregelen in onderwijsinstellingen wereldwijd. Met een verwachte jaarlijkse groei van 19% in 2030 heeft deze sector innovatieve technologische oplossingen nodig om de veiligheid van studenten en personeel te garanderen in het licht van escalerende gewelddadige incidenten.

“Het programma is ontworpen om het Israëlische technologische leiderschap in de geselecteerde sectoren te bevorderen,” zegt Dror Bin, CEO van het IIA. “We richten ons op gebieden waarvan we geloven dat ze een enorm groeipotentieel hebben en waarin Israëlische technologiebedrijven een relatief voordeel hebben en de mogelijkheid om voorop te lopen bij de ontwikkeling van innovatieve producten die de wereld zullen veranderen.”

_________________________________________________________

Bronvermelding:

Datum:
10-7-2023

Auteur:
Zachy Hennessey

Beeld:
3D printed, small-scaled human heart engineered from the patient’s own materials and cells. (photo credit: TEL AVIV UNIVERSITY)

Website:
www.Jpost.com

EN / NL/ עב