Na de terreuraanslag in Hadera, waarbij de grenspolitieagenten Yezen Falah en Shirel Abukarat, beiden 19, om het leven kwamen, en die is opgeëist door IS, zijn de Israëlische veiligheidsdiensten in de hoogste staat van paraatheid gesteld.

De terreuraanslag in Hadera kwam slechts enkele dagen na een aanslag in Beersheba waarbij vier mensen omkwamen, de ergste aanval op burgers in jaren.

Er zullen extra troepen worden ingezet, evenals wegversperringen worden opgericht en controleposten langs hoofdwegen.

Politiechef Kobi Shabtai hield zondagavond een situatieanalyse met premier Naftali Bennett, minister van Openbare Veiligheid Omen Barlev en toppolitie- en veiligheidsfunctionarissen.

Na de bijeenkomst zei de IDF dat het vier extra bataljons zal inzetten bij Israëlische nederzettingen tussen de Groene Lijn en de veiligheidsbarrière op de Westelijke Jordaanoever, afhankelijk van de zich ontwikkelende situatie op de grond kunnen meer troepen worden ingezet.

Ook zullen extra grenspolitie-eenheden worden ingezet in het gebied van Wadi Ara, een noordelijke vallei die voornamelijk wordt bevolkt door Arabische Israëli’s, met als belangrijkste stad Umm al-Fahm, waar de terroristen vandaan kwamen die de aanval uitvoerden.
———–

Bronvermelding:
Datum:        28-03-2022
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Kobi Gideon / GPO
Website:      israelnieuws.nl

———-
EN / NL/ עב