Volgens berichten zullen de gevechten tussen Gaza-terroristen en Israël zondagnacht eindigen.

Terroristen in de door Hamas geregeerde Gazastrook hebben ingestemd met een staakt-het-vuren met Israël, meldde Reuters zondagmiddag.

De Palestijnse Islamitische Jihad-terroristische organisatie en Israël hebben zondag allebei een Egyptisch voorstel voor een staakt-het-vuren-overeenkomst aanvaard, die zondag om 20.00 uur van kracht wordt.

Het rapport citeerde een Egyptische veiligheidsbron, die zei dat Jeruzalem het plan heeft aanvaard, samen met een ambtenaar van de Palestijnse Autoriteit die op de hoogte is van de pogingen van Egypte om een ​​staakt-het-vuren te bewerkstelligen.

Noch Israël, noch de terroristische organisatie Islamitische Jihad zou het rapport echter bevestigen.

Een woordvoerder van de Islamitische Jihad zei alleen dat de groep in contact staat met Egyptische bemiddelaars.

Hoge Israëlische functionarissen zeiden dat Israël in gesprek is met Egypte voor een humanitair staakt-het-vuren dat enkele uren zou duren.

Een rapport van het Israëlische Channel 13 beweerde dat de Islamitische Jihad aanbiedingen voor een humanitair staakt-het-vuren had afgewezen.

Walla meldde zondag dat de Israëlische regering wil voorkomen dat de humanitaire situatie in Gaza verslechtert om Hamas ervan te weerhouden zich bij het conflict aan te sluiten.


Bronvermelding:
Datum:        07-08-2022
Auteur:       
Beeld:          Yonatan Sindel/Flash90
Website:      www.israelnationalnews.com


 

 

EN / NL/ עב