Het kabinet van Israël zal zondag stemmen over de uitbreiding van de Israëlische wet over de Jordaanvallei en alle ‘nederzettingen’ op de Westelijke Jordaanoever, kortom: annexatie van Judea & Samaria.

De stemming zal plaatsvinden tijdens de reguliere vergadering van het kabinet, vertelde premier Benjamin Netanyahu aan verslaggevers in Washington D.C. na de aankondiging van president Donald Trump van enkele details van het langverwachte vredesplan in het Witte Huis op dinsdag.

Het plan zou de Jordaanvallei en delen van de Westelijke Jordaanoever afstaan ​​en uiteindelijk de Palestijnen een staat in de Gazastrook en delen van de Westelijke Jordaanoever geven, met Oost-Jeruzalem als hoofdstad. Netanyahu zei, dat het belangrijk was om te weten dat ‘de Verenigde Staten een bescherming zullen bieden tegen sancties door de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties’.

David Friedman, de Amerikaanse ambassadeur in Israël, vertelde verslaggevers in het Witte Huis na de aankondiging van Trump dat Israël “de nederzettingen kan annexeren om het even op welk moment“. Friedman zei ook dat “Israël helemaal niet hoeft te wachten om nu de annexatie van de nederzettingen uit te voeren.

Tja, waarop wacht Israël om te annexeren wat al duizenden jaar hun land is? Waar het hart van de Joodse staat ligt sinds de tijd van de koningen Salomon en David? Misschien tot de ‘Palestijnen’ en hun linkse vrienden van de EU er ook mee instemmen?

______________________________________________________________________________________________________

Bronvermelding
Datum:       29-01-2020
Website:   


 

 

 

EN / NL/ עב