Lt. Kol. Erez Shabtay, commandant van de IDF, zegt dat zijn strijdkrachten ISIS-cellen kunnen zien in buurland Egypte.

De afgelopen dagen bracht een ISIS-woordvoerder een nieuw audiobericht uit, waaronder een oproep voor jihadistische facties op het Sinaï-schiereiland en in Syrië om de aanvallen op Israël te intensiveren. ISIS claimde ook krediet voor het opblazen van een deel van een Israëlisch-Egyptische aardgaspijpleiding in de Sinaï.

Op het Sinaï-schiereiland in Egypte heeft het Egyptische leger jarenlang gevochten tegen een bloedige ISIS-opstand, maar blijft de Sinaï-tak van de wereldwijde terreurorganisatie actief en gevaarlijk.

IDF bereidt zich voor op diezelfde dreiging. Door middel van een reeks gevechtsoefeningen om elke verrassingsaanval te stoppen, werkt het bataljon de klok rond om ervoor te zorgen dat het klaar is om een moordpartij in een Israëlisch grensdorp te voorkomen en potentiële aanvallers te neutraliseren .

“ISIS staat heel dicht bij ons op het grenshek. We zien het. Zodra het besluit iets in onze richting te doen, moeten we er klaar voor zijn, “vertelde kolonel Erez Shabtay, de commandant van het IDF.


Bronvermelding
Datum:        05-01-2020
Auteur:        YAAKOV LAPPIN
Beeld:         IDF Spokesperson’s Unit.
Website:      https://www.jns.org/


 

EN / NL/ עב