Het Montreal-onderzoeksteam ontdekt dat een eeuwenoud medicijn effectief kan zijn tegen COVID-19.

Een team van onderzoekers van het Montreal Heart Institute (MHI) heeft mogelijk een medicijn ontdekt dat effectief is tegen COVID-19.

Het medicijn, colchicine, wordt geleverd in tabletvorm en wordt al gebruikt voor de behandeling van jicht en familiaire mediterrane koorts (FMF).

In de gerandomiseerde, dubbelblinde studie van ColCorona, waaraan bijna 4.500 deelnemers deelnamen van wie de diagnose coronavirus was bevestigd met een nasofaryngeale test (PCR), verminderde het gebruik van colchicine het aantal ziekenhuisopnames met 25%, intubaties met 50% en sterfgevallen. met 44%.

Volgens een persbericht: “De studieresultaten hebben aangetoond dat colchicine het risico op overlijden of ziekenhuisopname bij patiënten met COVID-19 met 21% heeft verminderd in vergelijking met placebo. Dit resultaat dat werd verkregen voor de wereldwijde studiepopulatie van 4488 patiënten benaderde statistische significantie. ”

Deelnemers waren afkomstig uit Canada, de VS, Europa, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika, en omvatten degenen die ten minste één risicofactor hadden voor het ontwikkelen van complicaties door coronavirus. In de testgroep slikten de deelnemers drie dagen lang tweemaal daags 0,5 mg colchicine, waarna ze het 27 dagen eenmaal daags bleven innemen. De placebogroep slikte hun placebo gedurende 30 dagen.

“Ons onderzoek toont de doeltreffendheid van de behandeling met colchicine aan bij het voorkomen van het ‘cytokinestorm’-fenomeen en het verminderen van de complicaties die gepaard gaan met COVID-19”, zegt Dr. Jean-Claude Tardif, directeur van het MHI Research Center, hoogleraar Geneeskunde aan de Université de Montréal en hoofdonderzoeker van de COLCORONA-studie.

“We zijn verheugd om de eerste orale medicatie ter wereld aan te bieden waarvan het gebruik een aanzienlijke impact zou kunnen hebben op de volksgezondheid en mogelijk COVID-19-complicaties voor miljoenen patiënten zou kunnen voorkomen.”.


Bronvermelding:
Datum:        25-01-2021
Auteur:        Arutz Sheva Staff,
Beeld:          Avshalom Shoshani / Flash 90
Website:      www.israelnationalnews.com/


 

EN / NL/ עב