Het zuiden van Iran lijdt momenteel onder een sprinkhanenplaag van ongekende grootte, die al voor miljarden dollars schade heeft veroorzaakt aan de boomgaarden en akkers.

‘Dit gebeurde ook in Egypte, duizenden jaren geleden, toen de farao de God van Israël ongehoorzaam was’, merkte de Israëlische sociale-media-activist Chananya Naftali op in een Twitter-post, die de ongelooflijke sprinkhanenzwerm liet zien.

Sprink­hanen­zwermen zijn niet ongewoon in de vroege zomermaanden in het Midden-Oosten. Egypte, Israël, Jordanië en Iran hebben allemaal regelmatig te maken met dit fenomeen. Maar de zwerm, die nu Iran binnenvalt, zou de grootste zijn die ooit is gezien.

‘Vergeleken met vorig jaar zijn de zwermen woestijn­sprink­hanen veel groter, en je kunt veilig stellen dat de recente aanvallen ongekend zijn’, vertelde het hoofd van de Chabahar Agricultural Trade Union aan de Iraanse ILNA nieuwsdienst.

Iraanse ambtenaren zeggen de huidige zwerm reeds meer dan 250.000 hectare van boomgaarden en landbouwgrond in zeven van de 31 provincies van Iran heeft aangevallen, en een schade van meer dan $ 7 miljard heeft veroorzaakt.


Bronvermelding:
Datum:        24-05-2020
Auteur:        Redactie Israel Today
Beeld:          Dudu Greenspan/Flash90
Website:      israeltoday.nl


 

EN / NL/ עב