De jaarlijkse Global Day of Prayer for the Peace of Jerusalem (DPPJ), georganiseerd door Eagles’ Wings, begon zondag en verwelkomde 500 miljoen gelovigen uit 175 landen die beloofden deel te nemen aan gebed voor Israël.

DPPJ is volgens de organisatoren het grootste op Israël gerichte gebedsevenement in de geschiedenis geworden. Eagles’ Wings-oprichters Robert Stearns en Pastor Jack Hayford leidden het gebedsevenement voor “aanhoudende vurige, geïnformeerde wereldwijde voorbede voor de plannen en doeleinden van God voor Jeruzalem en al haar volk” in overeenstemming met het bevel in Psalm 122:6 en Jesaja 62 om bid voor de vrede van Jeruzalem.

Hayford en Stearns organiseren al bijna 20 jaar de gebedsdag op de eerste zondag van oktober. Het mandaat van de groep om elk jaar één dag opzij te zetten om wereldwijd bewustzijn en voorbede voor Gods doeleinden in Israël te vergroten, vooral op dit kritieke moment in de geschiedenis.

Dit jaar werd “WE ARE BIDDING” gelanceerd om 14.00 uur in Israël op Facebook, 07.00 uur EDT met leiders van over de hele wereld die beloofden te bidden voor het land en zijn mensen. Onder degenen die in de video worden benadrukt, waren Kathy Lee Gifford en Gordon Robertson, CEO van het Christian Broadcasting Network. Gedurende de dag werden video’s en berichten beschikbaar gesteld op sociale media, waaronder Instagram, om christenen over de hele wereld aan te moedigen om te bidden.

Voorafgaand aan de wereldwijde COVID-pandemie organiseerden Stearn en Hayford elk jaar de gebedsbijeenkomst op de Haas Promenade in Jeruzalem. Vorig jaar werd de bijeenkomst virtueel gestreamd en uitgezonden op God TV.

“Ook al kunnen we dit jaar niet fysiek in Jeruzalem zijn, ons hart is altijd in Jeruzalem”, zei Stearns destijds. “Het gebed kent geen grenzen of tijdsbeperking. Over de hele wereld stemmen naties samen af, verenigd in gebed, om te bidden voor de vrede van Jeruzalem.”

De DPPJ begon in 2002 in een ontmoeting met vooraanstaande politieke en religieuze leiders uit Israël en de Verenigde Staten. Het is sindsdien de grootste gebedsbeweging in zijn soort geworden, met meer dan 1.400 belangrijke leiders binnen de evangelisch-christelijke wereld die Israël actief ondersteunen in gebed.

Veel bekende leiders beloofden vandaag te bidden voor de vrede van Jeruzalem, waaronder Pat Boone, Michael W. Smith, Paul Wilbur, Pat Robertson, Joyce Meyer, John Hagee, Don Finto, Tom Hess, Kay Arthur, Frederick KC Price, TD Jakes en Samuel Rodríguez.

Volgens de DPPJ-website is de eed voor gebed bedoeld “om gelovigen over de hele wereld te verenigen in het opheffen van een roep naar de hemel namens dit verontruste, maar strategische land en zijn mensen. We geloven in Gods beloften voor Zijn geliefde natie en bidden vurig om de dag te bespoedigen waarop Hij Zijn woord in vervulling brengt.”

In zijn artikel, “Waarom staan ​​achter Israël vandaag?” Hayford schrijft: “Israël is een land waarover Gd – uniek, profetisch, verlossend en herhaaldelijk in de Bijbel – zegt: ‘Dit is van Mij.’ Gd verwijst naar Israël zoals Hij naar geen ander land op aarde verwijst. Israël werd opgewekt om een ​​licht voor de heidenen te zijn.”

Ondergrondse kerken in landen als China, Pakistan, de Verenigde Arabische Emiraten en Indonesië, de grootste moslimnatie ter wereld, baden ook voor de vrede van Jeruzalem.

Eagles’ Wings is een in New York gevestigde non-profit, evangelische bediening. Ga naar de DPPJ-pagina om volgend jaar mee te doen of voor meer informatie.


Bronvermelding:
Datum:        04-10-2021
Auteur:        Redactie All Israel
Beeld:          screenshot
Website:      All Israel


 

 

EN / NL/ עב