Gevechtsvliegtuigen van de IDF beschieten luchtdoelbatterij en andere doelen in Syrië, als reactie op de lancering van een luchtdoelraket op Israëlisch grondgebied.

Gevechtsvliegtuigen van de IDF hebben zondagochtend vroeg een luchtdoelbatterij in Syrië getroffen, als reactie op de lancering van een luchtdoelraket vanuit Syrië naar Israëlisch grondgebied uren eerder, aldus de woordvoerderseenheid van de IDF.

Daarnaast troffen de straaljagers nog meer doelen in het gebied.

Een eerste onderzoek wees uit dat de luchtdoelraket die ’s nachts vanuit Syrië naar Israëlisch grondgebied was gelanceerd, in de lucht op Israëlisch grondgebied ontplofte.

Er zijn geen gewonden gemeld en er zijn geen speciale instructies voor burgers in Israël uitgevaardigd.

Eerder, net voor 1:00 uur op zondagochtend, meldden Israëli’s in verschillende gebieden in het land dat ze explosies hoorden. Magen David Adom (MDA) en de Israëlische politie ontvingen meldingen van een explosie die gehoord werd in Jeruzalem, Modi’in, Ramat Gan, Petah Tikva, de regio Sharon, Ashkelon en Be’er Sheva.

Daarop werden delen van de Syrische raket ontdekt in de bedoeïenenstad Rahat, in de buurt van Be’er Sheva in het zuiden van Israël. Niemand raakte gewond, maar er werd wel schade aangericht.

Parallel aan de berichten in Israël kondigde Syrië aan dat zijn luchtverdedigingssysteem was geactiveerd tegen vijandige doelen boven Homs en Tartus.

_________________________________________________________

Bronvermelding:

Datum:
2-7-2023

Auteur:
Israel National News

Beeld:
IDF fighter jet/ IDF Spokesperson’s Unit

Website:
www.israelnationalnews.com

 

EN / NL/ עב