Duizenden Israëlis kwamen maandagavond naar de Kiryat Shaul-begraafplaats bij Tel Aviv om afscheid te nemen van de eerder op maandag aan zijn verwondingen overleden grenspolitieagent Barel Shmueli, Zijn moeder uitte in een toespraak grote kritiek op premier Bennett.

“Ik beloof het, ik zal mijn zoon Barel volgen, ik zal in zijn kielzog volgen, ik kan mijn leven niet voortzetten”, riep zijn moeder, Nitza Shmueli, bij de begrafenis. “Iedereen hier moet de verantwoordelijkheid nemen voor zijn kleine zusje, wiens koning niet meer leeft.”

“De staat, de IDF en de grenspolitie hebben je gestuurd om een ​​bijl te zijn tegen Hamas-terroristen. “Het enige antwoord dat ik van iedereen kalm kreeg, was dat we niet wisten dat de terrorist het pistool in zijn ondergoed had verstopt. Ik wil iemand horen vertellen wanneer een terrorist met toffeesnoepjes kwam. De dag erna sloten ze het gat, maar ik kan niet verder met mijn leven. We hebben geen leven meer”, zei de moeder.

Yossi, Barels vader, zei dat hij voor altijd in zijn hart gegrift zou staan. “Ik heb je aan je bed beloofd, toen je je laatste adem uitblies, dat ik sterk voor je zou zijn. Ik hou van je. Bedankt aan het volk van Israël voor de gebeden. Mijn zoon is in de hemel”, voegde hij eraan toe.

Dan, Barel’s vriend, zei dat “je de beste vriend van ons allemaal was – de meest getalenteerde, de beste. God heeft besloten dat hij je aan zijn zijde wil hebben. Je bent het grootste verlies dat er ooit kan zijn. Ik beloof je dat je in mijn hart. Je was de steunpilaar van onze groep. “Hoe gaan we verder? Hoe staan ​​we op? Bedankt voor wat je bent geweest. Een groot deel van wie ik ben is te danken aan jou.

Ook Tzlil, de vriendin van Barel, prees hem: “Ik heb je altijd mijn engel genoemd en ik had nooit gedacht dat ik hier zou staan. Je bracht zoveel licht in mijn leven, je gaf me vriendschap en onvoorwaardelijke liefde. Warmte die niemand zal begrijpen. Bedankt voor het recht om tot het laatste moment van jou te zijn. Ik hou van je”.

De commandant van de eenheid waarin Barel diende, definieerde hem als een leider zonder rangen. “Je leidde altijd de eenheid, je was de beste sluipschutter “, zei hij. “Je bent een held. Die dag sloeg je vijf terroristen. Bedankt voor wie je bent, voor wie je was. We hadden het voorrecht om naast je te vechten.”


Bronvermelding:
Datum:        31-08-2021
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          De moeder van Barel. Foto politiewoordvoerder.
Website:      israelnieuws.nl


 

 

EN / NL/ עב