Het Israëlische leger stuurt extra artilleriebatterijen naar de grens met Gaza om de Israëlische strijdkrachten te ondersteunen naar mate de gevechten met de terreurgroepen in de strook intensiveren.

De inzet van artillerie en raketwerpers lijkt erop te wijzen dat het leger zich voorbereidt op een mogelijk breder conflict in de enclave.

IDF-woordvoerder Brigadier-Generaal Hidai Zilberman zei dinsdag een persconferentie dat de IDF-aanvallen zullen doorgaan en toenemen. Het leger zal de aanvallen niet zal stoppen totdat Hamas aanzienlijk wordt getroffen. “Het zal een kwestie van dagen zijn en niet van uren”, aldus de woordvoerder.

De IDF-woordvoerder benadrukt dat Israël stappen onderneemt om Palestijnse burgerslachtoffers te vermijden, maar dat deze toch kunnen plaatsvinden omdat Hamas opereert in dichtbevolkt gebied waar het de inwoners van de strook als menselijk schild gebruikt.

“We hebben een intense dag voor de boeg”, zei Zilberman tegen de verslaggevers. “We hebben een doel en we zullen niet stoppen voordat we het hebben bereikt.”

Gevraagd naar de mogelijkheid van een grondinvasie of gerichte aanvallen op terroristische commandanten, zei Zilberman dat het leger “overal op was voorbereid”.

Volgens de IDF werden er vanaf maandag 18.00 uur meer dan 200 raketten en mortiergranaten vanuit de Gazastrook op Israël afgevuurd. Tientallen daarvan werden onderschept door de raketbatterijen van de Iron Dome. Ongeveer een derde van de projectielen kwam terecht in de Gazastrook.

Het leger zet extra luchtverdediging in, met name in het grootstedelijk gebied van Tel Aviv. Tel Aviv is dinsdagochtend nog niet doelwit geweest, maar de IDF vermoedt dat daar binnenkort verandering in kan komen.

Minister van Defensie Benny Gantz zei dat de IDF Hamas en andere terroristen in Gaza zal blijven aanvallen totdat “langdurige en volledige stilte” is hersteld.


Bronvermelding:
Datum:        11-05-2021
Beeld:          Screenshot Youtube
Website:      joods.nl


 

EN / NL/ עב