‘Plannen hetzelfde hier, hamsteren wapens, zijn aan het trainen’

Secretaris-generaal van het Centraal Comité van Fatah en hoofd van de Hoge Raad voor Jeugd en Sport van de PLO, Jibril Rajoub, zei dinsdag dat de aanval van 7 oktober “niet uit het niets kwam” en “onderdeel was van de verdedigingsoorlog van de Palestijnen” tegen “de aanhoudende misdaden van de bezetting”. in Gaza.”

In een interview met de Egyptische MBC TV zei Rajoub, dat “het volgende, ernstiger geweld van de Westelijke Jordaanoever zal komen. Wat er plaatsvindt op de Westelijke Jordaanoever, waar 700.000 Israëlische kolonisten wonen, is een soortgelijke situatie en houdt verband met alle aspecten van het leven, heilige plaatsen en zelfs olijfbomen, onze scholen, moskeeën en kerken. Daarom zal de volgende brand gewelddadiger zijn op de Westelijke Jordaanoever.”

Ondertussen is de Israëlische veiligheid in Judea en Samaria specifiek ontworpen op een manier die kwetsbaar is voor een bepaalde codering die niet onmiddellijk waarneembaar is voor bewoners die ermee in aanraking komen. Zo zijn de poorten en bewapening van Judea en Samaria (en in het algemeen het hele veiligheidsapparaat) ontworpen, geselecteerd en universeel gecontroleerd om op unieke wijze kwetsbaar te zijn voor een specifiek instrument dat vervolgens semi-geheim aan de PA is gegeven.

Een officieel niet erkend netwerk van onverharde wegen verbindt bijvoorbeeld een preventieve veiligheidsfaciliteit van de Palestijnse Autoriteit (hierboven afgebeeld) met Israëlische steden in het gebied, ideaal voor onverwachte toegang met gepantserde voertuigen.

De faciliteit lijkt een zwaar versterkt bolwerk te zijn, naar verluidt zeven verdiepingen onder de grond. Op de foto zijn ongeveer 53 voertuigen te zien, voornamelijk vrachtwagens. Door de vrachtwagens te meten kan men schatten dat het veiligheidshek een gebied van ongeveer een kwart vierkante kilometer omsluit.

Een faciliteit van deze omvang kan dienen als basis voor een bataljon soldaten op volle sterkte. Het is gelegen nabij de Bitunia-buitenwijk Ramallah, ca. 3 km van Givat Ze’ev en de noordwestelijke toegang tot Jeruzalem via de Modi’in-snelweg – 443. Jeruzalem ligt 10 km naar het zuidoosten. Geen enkele overheidsbron heeft ooit mensen in de nabijgelegen Joodse dorpen, die op slechts tien minuten rijden liggen, geïnformeerd. Lokale joden verkregen deze informatie op eigen initiatief, via niet-officiële kanalen.

Ondertussen zeggen onbevestigde bronnen, dat functionarissen van het Israëlische leger (IDF) tekenen van een aanstaande aanval in Judea en Samaria negeren, vergelijkbaar met het bloedbad van 7 oktober in het zuiden van het land.

IDF Confessions, een Facebook-groep waar IDF-leden zich anoniem kunnen uiten, plaatste vorige week een waarschuwing van een gebruiker die zichzelf identificeerde als een ‘waarnemer’.

Waarnemers zijn grenspatrouille-eenheden die tot taak hebben de grens nauwlettend in de gaten te houden via computermonitors. Deze soldaten, overwegend vrouwen, werken in ploegen zodat alle grensactiviteiten 24 uur per dag, zeven dagen per week in de gaten worden gehouden.

“Ik ben waarnemer in Judea en Samaria”, aldus de post. “Wie het onderzoek met de mediawaarnemers heeft gezien, heeft gezien dat ze vóór het bloedbad op 7 oktober waarschuwden voor de organisatie van de terroristen, maar dat hogere commandanten hen het zwijgen oplegden en dreigden met berechting.”

Israëlische media onthulden onlangs, dat sommige waarnemers aan de grens tussen Israël en Gaza meldden dat ze vóór 7 oktober ongebruikelijke activiteiten hadden gezien. Eén zei, dat ze nieuwe gezichten zag die ze niet gewend was te zien. De Israëlische grens is bezaaid met gezichtsherkenningscamera’s, die naar verluidt enkele onbekende gezichten nabij de grens oppikten. Waarnemers merkten ook dat boeren uit Gaza, die in de velden bij de grens werkten, verdwenen en plotseling werden vervangen door mensen die ze nog niet eerder hadden gezien. Er werden meer individuen gezien bij het grenshek.

De waarnemers rapporteerden deze en andere ‘trainingen, afwijkingen en voorbereidingen’ waarvan ze getuige waren geweest aan hun commandanten, maar werden afgewezen. Toen een waarnemer met haar zorgen naar een hoge commandant ging, kreeg ze te horen: ‘Ik wil deze onzin niet meer horen. Als je je nog eens met deze dingen bemoeit, zul je terechtstaan.’ Toen een andere commandant over deze ‘rode vlaggen’ werd verteld, zei hij naar verluidt: ‘Hamas zijn gewoon een stelletje punks, ze zullen niets doen.’

“Terroristen zijn hier hetzelfde van plan, ze hamsteren wapens, ze voeren trainingen uit, precies zoals wat er in Gaza is gebeurd”, vervolgde de gebruiker die zich identificeerde als waarnemer in Judea en Samaria. “Mijn vrienden en ik zijn alert, maar ook hier krijgen we dezelfde antwoorden en bedreigingen [van superieuren]. En ter illustratie: het duurde 7 tot 8 uur voordat de IDF massaal in Gaza arriveerde op Simchat Torah. Wat denk je dat de terroristen in Judea en Samaria in die tijd zullen kunnen uitvoeren? ? Ze zullen meer dan 1.200 soldaten en burgers kunnen afslachten.”

Frontline News heeft het Israëlische Ministerie van Defensie gevraagd om een reactie, die niet voor deze publicatie heeft gereageerd.

 

Bron: Frontline News
Auteur: Frontline News staf
Datum: 29 november 2023

EN / NL/ עב