’s Nachts voerden IDF, ISA en de Israëlische grenspolitie activiteiten uit om terrorisme te bestrijden om personen te arresteren die verdacht worden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten in Judea en Samaria, inclusief in de steden Jifna, Abu Dis, Bayt Lid, Azaria en de stad Hebron.

IDF-soldaten hebben een terreurverdachte aangehouden in het Qalandiya-kamp. Tijdens de activiteit ontstond een gewelddadige rel. Tientallen Palestijns-Arabische relschoppers gooiden stenen en molotovcocktails naar de soldaten, waardoor hun leven in gevaar kwam. De soldaten reageerden met scherp vuur, volgens operationele procedures.

Tijdens operationele activiteiten in de stad Sichem (Nablus) om een ​​terreurverdachte te arresteren, werden in de omgeving schoten gehoord.

Daarnaast hebben de veiligheidstroepen twee illegale wapens, een pistool, in beslag genomen en extra wapens gevonden tijdens operationele activiteiten in de stad Bayt Rima.

IDF-soldaten opereerden ook in de stad Tamun en arresteerden een persoon die verdacht werd van betrokkenheid bij terroristische activiteiten.

In totaal zijn acht terreurverdachten ’s nachts aangehouden.

De verdachten en in beslag genomen wapens zijn voor verdere verwerking overgedragen aan veiligheidstroepen.


Bron: Israel National News


 

EN / NL/ עב