Op grond van gezamenlijke inlichtingen- en operationele activiteiten van de Israëlische veiligheidsdienst, de Israëlische nationale eenheid voor terrorismebestrijding en de IDF tegen een terroristische cel uit het Nablus-gebied, die verantwoordelijk was voor verschillende recente schietaanvallen op IDF-troepen en Israëlische burgers, hebben IDF troepen drie gewapende terroristen in een voertuig gedood tijdens een confrontatie.

Volgens de binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet, maakten de drie deel uit van een Palestijnse terreur cel die verantwoordelijk is voor een reeks schietaanvallen op soldaten en Israëlische burgers in het Nablus-gebied.

In de auto waarin de terroristen reden werden zware automatische wapens gevonden waarmee aanslagen werden uitgevoerd.

Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid bevestigt dat drie Palestijnen zijn gedood door Israëlische soldaten in de wijk al-Makhfiya in Nablus.

Palestijnse media beschrijven de operatie als een “moord”, omdat Israëlische troepen het vuur hadden geopend op de auto waarin ze reden.

Volgens de nieuwszender al-Quds maakten de drie deel uit van de Al-Aqsa Martyr’s Brigade, een terreurgroep die banden had met Fatah.

Minister van Defensie Benny Gantz prijst de antiterreurpolitie IDF, Shin Bet en Yamam voor een operatie die drie Palestijnse terreurverdachten in Nablus heeft geëlimineerd.

“Ik heb onlangs bevolen dat preventieve activiteiten tegen schietaanvallen en troepenaanwezigheid in centrale slagaders en gebieden van de [Westelijke Jordaanoever] worden opgevoerd”, schrijft hij op Twitter. “We gaan door met proactieve operaties, voorkomen [aanvallen] en vangen iedereen op die probeert mensen pijn te doen.”

Minister van Openbare Veiligheid Omer Barlev looft ook de veiligheidstroepen voor het uitschakelen van de cel, en tweette een foto van hemzelf en politiechef Kobi Shabtai met een stel soldaten.


Bronvermelding:
Datum:        08-02-2022
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Screenshot
Website:      israelnieuws.nl


 

EN / NL/ עב