Het Israëlische leger heeft de infrastructuur en ondergrondse operaties van Hamas in de Gazastrook getroffen nadat een raket werd afgevuurd op willekeurige burgerdoelwitten op Zuid-Israël, bevestigde de IDF-woordvoerder maandag.

Volgens de IDF beschoten Israëlische vliegtuigen en tanks sites die werden gebruikt door de terroristische groep in het zuiden van Gaza. De doelen omvatten ook ondergrondse voorzieningen. De aanval volgde op rocker fire op grens-aangrenzende gemeenschappen, die gelukkig geen gewonden of schade veroorzaakte.

De spanningen tussen Israël en Hamas zijn de afgelopen weken geëscaleerd over de plannen van Israël om de soevereiniteit toe te passen op grote delen van Judea en Samaria en de Jordaanvallei.

De Regionale Raad van Eshkol verklaarde:

Ongeveer een half uur geleden werd er in ons gebied in het centrum van de Raad een enkele raket gedetecteerd. Blijkbaar was het een val in een open gebied nabij het perimeterhek. Er klonk geen alarm in de gemeenschappen Omdat er geen gevaar was dat het binnen de gemeenschappen zou vallen. We hebben contact met de IDF en er zijn geen wijzigingen in de richtlijnen.

Gisteren werd een brandgevaarlijke ballon gevonden in de buurt van Moshav Tidhar in de regionale raad van Bnei Shimon. Een bewoner die de ballon ontdekte, belde de politie en een sapper neutraliseerde de aanklacht.

De afgelopen anderhalve maand was het relatief rustig aan de Israëlisch-Gaza-grens. De defensie-instelling waarschuwde dat als de soevereiniteit wordt geïmplementeerd, er een escalatie kan plaatsvinden aan deze grens.

Hamas heeft gewaarschuwd dat een dergelijke stap kan leiden tot een gewelddadige reactie van de Palestijnse organisatie. “We kunnen de mogelijkheid niet uitsluiten dat – in de nasleep van de Israëlische agressie – de escalatie van de zaken in de confrontatie tot een escalatiepunt kan leiden, wat tot militaire escalatie kan leiden“, vertelde een topambtenaar van Hamas onlangs aan het in Gaza gevestigde Al-Resalah tv-kanaal.

Eerder op de dag werd gemeld dat Israël Qatar groen licht heeft gegeven om ongeveer $ 50 miljoen over te dragen naar de kustenclave, die deze week zal worden geleverd.


Bronvermelding:
Datum:         16-06-2020
Website:      brabosh.com


 

 

EN / NL/ עב