Dinsdagochtend vuurden terroristen twee raketten af vanuit Libanon op Noord-Israël, aldus de Israëlische strijdkrachten. Als reactie vuurde het leger artilleriegranaten af op de bron van de lanceringen.

Een van de raketten werd onderschept door het Iron Dome-raketafweersysteem, terwijl het tweede projectiel in een open gebied nabij de kust viel, zei de IDF. Er zijn geen meldingen van verwondingen of schade.

Minister van Defensie Benny Gantz zei dinsdag dat Libanon verantwoordelijk is voor de nachtelijke raketaanval omdat het “terroristen toestaat om op zijn grondgebied te opereren”.

Gantz riep de internationale gemeenschap ook op actie te ondernemen om de stabiliteit in Libanon te herstellen, te midden van wat volgens de Wereldbank een van ‘s werelds ergste financiële crises is sinds de jaren 1850.

De aanval kwam ongeveer vier uur na melding van de Syrische staatsmedia dat Israëlische vliegtuigen een aantal raketten hadden afgevuurd op doelen in de buurt van de Syrische stad Aleppo.

Volgens het Israëlische leger werden de raketten afgevuurd door een Palestijnse groep in Zuid-Libanon en niet door Hezbollah. Hezbollah handhaaft een strikte controle over Zuid-Libanon, waardoor het onwaarschijnlijk is dat een dergelijke aanval vanuit kan worden uitgevoerd zonder op zijn minst stilzwijgende goedkeuring van de terreurgroep.


Bronvermelding:
Datum:        20-07-2021
Beeld:          Screenshot Youtube
Website:      joods.nl


 

EN / NL/ עב