De Israëlische luchthaven Ben Gurion International Airport was donderdag getuige van vreugdevolle taferelen toen ongeveer 300 nieuwe Ethiopische immigranten arriveerden op de negende en laatste ‘Rots van Israël’ reddingsvlucht.

De eerste vlucht landde in december, na goedkeuring van de Israëlische regering voor de Aliyah van 2.000 Joodse Ethiopiërs – van wie velen jaren hadden gewacht om herenigd te worden met familieleden die de reis eerder hadden kunnen maken.

Isaac Herzog, voorzitter van het Joods Agentschap zei:

De laatste vlucht van Operatie Zur Israel [Rots van Israël] is vandaag aangekomen, waarbij talloze families na veel te veel jaren uit elkaar zijn herenigd. Dit is een moment dat aan het hart trekt en ons eraan herinnert dat onze missie om de overgebleven leden van de gemeenschap die wachten om Aliyah te maken nog lang niet voorbij is.

Aliyah en minister van Integratie parlementslid Pnina Tamano-Shata, het eerste in Ethiopië geboren parlementslid in Israël, speelde een belangrijke rol bij de samenwerking met het Joods Agentschap om tot 2000 leden van de Joodse gemeenschap in Ethiopië naar Israël te halen:

Dit is een reis die in volle gang is, maar verre van voltooid. Ik ben dankbaar voor de eer van het succesvol leiden van Operatie Zur Israel, die resulteerde in de Aliyah van 2.000 zonen en dochters van ouders die jarenlang geduldig in Israël hebben gewacht op deze reünie. Maar de missie van Israël om ervoor te zorgen dat de Aliyah van de overgebleven Joden in Ethiopië niet voorbij is. Laten we dit ontroerende moment gebruiken om te onthouden dat we de plicht hebben om een ​​einde te maken aan dit pijnlijke verhaal.

De immigranten zullen in quarantaine gaan in overeenstemming met de voorschriften van Israël.

Video: 300 Ethiopian immigrants land in Israel


Bronvermelding:
Datum:        12-03-2021
Website:      brabosh.com


 

 

EN / NL/ עב