Israël is een van de duurste landen in de OESO, met voedselprijzen die 19 procent hoger zijn dan het gemiddelde van de OESO-landen, out-of-pocket voorschoolse uitgaven de duurste van alle OESO-landen, en mensen betalen gemiddeld 25% van hun bruto aangepast besteedbaar inkomen aan huur voor hun woning.

Afgezien van de winstgevende maar beperkte technologiesector van Israël, zijn het banen met lage lonen die de werkgelegenheid in Israël bevorderen. Volgens een steekproef van 50.000 gebruikers van een krediet-app van Captain Credit, die wordt beheerd door Dun & Bradstreet en afgaat op de creditcard-database van de Bank of Israel, hebben Israëli’s gemiddeld maar liefst een negatief saldo van NIS 25.000,- op de bankrekening, omgerekend ca. – € 6.4522,-).

Veel mensen kiezen ervoor om een lening aan te gaan om het negatieve saldo te dekken tot het volgende salaris, omdat de roodstand meestal hoger is dan de rente. Maar deze maatregel wordt gemakkelijk een gewoonte volgens Moshe Yadgar, CEO van Captain Credit. “We zagen nogal wat gevallen waarin mensen een lening aangingen om hun negatieve rekeningsaldo in te halen, maar die situatie zeer snel weer bereiken en een daarvoor weer nieuwe lening aangaan.”

Op basis van de steekproef betaalt 5% van de Israëli’s ten minste vijf leningen tegelijkertijd, zei hij. Het Capitan Credit-onderzoek van Dun & Bradstreet concludeert dat hoewel de helft van alle volwassen Israëli’s goede kredietscores hebben, dit niet betekent dat ze financieel hun hoofd boven water houden.

———–

Bron: JNN

———-

 

 

 

EN / NL/ עב