In plaats van de terreur te verslaan, slikt het Westen de leugens van Hamas.

De wrede systematische slachting van onschuldige mannen, vrouwen en kinderen op 7 oktober heeft het totale gebrek aan begrip van het Westen over het Midden-Oosten aan het licht gebracht. Hoewel de meeste mensen geschokt waren door de wreedheden, ging de Hamas-propagandamachine vrijwel onmiddellijk aan de slag. Sindsdien is het geen moment meer gestopt.

Rep. Jamaal Bowman (DN.Y.) is hiervan een voorbeeld. Hij heeft ten onrechte beweerd dat er “geen bewijs” is dat Hamas “baby’s heeft onthoofd of vrouwen heeft verkracht”. Hij is een leugenaar. Alsof dat nog niet erg genoeg was, beweerde Bowman dat deze gedocumenteerde wreedheden slechts Israëlische ‘propaganda’ waren. Hij heeft zijn lasterlijke leugens enigszins teruggedraaid, maar de schade was al aangericht.

Bowman is slechts een symptoom. Het Westen heeft het Midden-Oosten niet begrepen en heeft het ook nooit begrepen. Verzoening met de Arabische wereld is al tientallen jaren het uitgesproken beleid van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Het is er totaal niet in geslaagd vrede in de regio te brengen. In plaats daarvan heeft het terreur en oorlog aangewakkerd. De Abraham-akkoorden kwamen niet tot stand door verzoening. Ze werden door kracht tot stand gebracht.

In het bijzonder begrijpt het Westen niet dat Hamas en zijn soortgenoten als vanzelfsprekend liegen en bedriegen. Ze weten dat het Westen goedgelovig is en exploiteren het ten volle.

Zo zijn bijvoorbeeld de door het door Hamas gecontroleerde Gezondheidsministerie in Gaza gerapporteerd als vrijwel zeker nep. Israël heeft zijn best gedaan om burgerdoden te voorkomen. Israëlische soldaten hebben hun leven op het spel gezet om bijkomende schade te voorkomen. Helaas doet Hamas al het mogelijke om dode burgers te manipuleren door gebruik te maken van menselijke schilden. Ze geven niets om hun eigen mensen.

De weerzinwekkende uitreiking van een George Polk Award aan fotojournalist Yousef Masoud – die met The New York Times heeft samengewerkt – was puur zout in de wonde, aangezien Israël hem op geloofwaardige wijze heeft beschuldigd van voorkennis van het bloedbad van 7 oktober. Het Reynolds Journalism Institute heeft Ali Mahmud, die samenwerkt met Associated Press, uitgeroepen tot ‘Foto van het jaar’ . Op die foto was het halfnaakte levenloze lichaam van Shani Louk te zien met een Hamas-voet op haar rug. Deze onderscheidingen waren monsterlijk en beschamend.

Ik ben helemaal voor humanitaire hulp. Helaas begrijpt het Westen niet dat Hamas-agenten de hulp voor zichzelf stelen. Hamas is ook de belangrijkste reden dat de spullen niet terechtkomen bij degenen die ze nodig hebben. De terreurgroep zou de bevolking van Gaza liever uitbuiten in dienst van een politiek verhaal dan de bevolking van Gaza daadwerkelijk te helpen. Er wordt geschat dat Hamas miljarden dollars heeft uitgegeven aan de bouw van zijn enorme reeks tunnels. Die tunnels strekken zich uit over meer dan 350 mijl. Het geld had kunnen worden besteed aan het bouwen van civiele infrastructuur. In plaats daarvan werd het verspild aan terreurtunnels naar nergens.

Hamas wil dat de media Israël de schuld geven van alles, terwijl Hamas zelf de schuldige is. Het Westen lijkt dit niet te kunnen bevatten.

De vroege zionistische leider Ze’ev Jabotinsky schreef ooit een essay getiteld ‘De ijzeren muur’. Daarin zei hij: “Zolang de Arabieren het gevoel hebben dat er ook maar de minste hoop is om van ons af te komen, zullen ze weigeren deze hoop op te geven in ruil voor vriendelijke woorden of voor brood en boter.” Het is duidelijker dan ooit tevoren dat Jabotinsky gelijk had.

Verzoening en het slikken van de leugens van Hamas zullen ernstige gevolgen hebben voor het Westen. Alleen met de totale nederlaag en overgave van Hamas zal de Arabische wereld eindelijk vrede sluiten met Israël. Het Westen zou dit snel moeten leren. Israël weet het al.


Datum: 9-4-2024

Auteur: Joseph Frager

Beeld: Leden van de Izz al-Din al-Qassam Brigades, de ‘militaire’ vleugel van de Palestijnse terreurorganisatie Hamas, houden de wacht in Rafah in de zuidelijke Gazastrook, 14 december 2022. Foto door Abed Rahim Khatib/Flash90.

Website: www.jns.org

Over de auteur:

Dr. Joseph Frager is een levenslange activist en arts. Hij is voorzitter van de Israëlische belangenorganisatie voor de Rabbinical Alliance of America, voorzitter van het uitvoerend comité van American Friends of Ateret Cohanim en executive vice-president van de Israel Heritage Foundation.

 

EN / NL/ עב