Een hooggeplaatst lid van de terreurorganisatie Hamas heeft de Palestijnse Autoriteit opgeroepen om de ‘Palestijnse verzetsorganisaties’ carte blanche te geven voor acties tegen de ‘bezettingsmisdaden’ op de ‘Westbank’ en in de ‘bezette Al-Quds’, Jeruzalem.

Tijdens een overleg over de ‘zionistische aanvallen op Al-Quds’ (de Arabische naam voor Jeruzalem) riep Khalid al-Hayya, lid van het Hamas Politbureau, de Palestijnse veiligheidsdiensten op om de ‘verzets­organisatie’ de vrije hand te geven, hetgeen als het ware betekent dat de PA instemt met de uitvoering van terroristische aanvallen door Hamas vanuit de Palestijnse gebieden in Judea & Samaria.

‘Geef de vrije loop aan de populaire, vreedzame en gewapende strijd tegen de bezetting, dat is het natuurlijke antwoord op de misdaden van de bezetting,’ zei al-Hayya. Daartoe riep hij de organisaties op om een nationale eenheid te vormen, zodat er krachtiger kan worden opgetreden tegen Israëlische maatregelen.

Ook Hamas’ ‘vreedzame strijd’ is normaliter een verbloemende term voor terroristische activiteiten en ‘Israëlische maatregelen’ een excuus voor activiteiten die het bestaan van Israël ondermijnt.

Bron: Israel Today, 31 juli 2019

EN / NL/ עב