IDF-straaljagers en aanvalshelikopters raakten donderdagavond een wapenfabriek van Hamas, een wapensmokkeltunnel en een militaire post in Gaza, zei de IDF-woordvoerder.

De luchtaanvallen waren een vergelding voor de raket die donderdagavond vanuit Gaza op Israël werd afgevuurd. IDF-straaljagers en aanvalshelikopters troffen later een Hamas-raketfabriek en een militaire post als vergelding voor de aanval.

Donderdagavond klonken waarschuwingssirenes in de westelijke Negev in het zuiden van Israël, nadat een raket vanuit de door Hamas geregeerde Gazastrook op Israëlisch grondgebied was afgevuurd.

“Volgend op het rapport over de activering van sirenes, werd één raketlancering geïdentificeerd vanaf de Strip naar Israëlisch grondgebied”, zei een IDF-woordvoerder.

Sderot
De raket ontplofte in een open gebied in de buurt van Sderot, zonder meldingen van lichamelijk letsel of materiële schade.

De vorige raketaanval op Zuid-Israël vond plaats op de dag van de verkiezingen , toen een raket vanuit Gaza werd afgevuurd op de Zuid-Israëlische stad Beersjeba. De raket ontplofte in een open gebied niet ver van de stad en veroorzaakte geen activering van de rode kleurensirene.

De raketaanval vond plaats kort nadat premier Benjamin Netanyahu de stad bezocht tijdens een live-uitzending op sociale media als onderdeel van zijn campagne op de verkiezingsdag.

Twintig jaar geleden – op 16 april 2001 – sloeg voor het eerst een raket in open gebied buiten de Israëlische gemeente Sderot. Een gemeente waar ca. 27.500 mensen wonen. Sindsdien is de levensstijl in de gemeente ernstig verstoord en de psychologische prijs is meestal hoger geweest dan de materiële prijs.

 


Bronvermelding:
Datum:        16-04-2021
Website:      brabosh.com


 

 

EN / NL/ עב