Tenminste vijf raketten werden gisteravond vanuit Gaza op de kuststeden Ashdod en Ashkelon afgeschoten, terwijl premier Netanyahu en Avigdor Liberman midden in hun campagne-toespraken in Ashdod zaten in aanloop naar de aanstaande verkiezingen op 17 september.

Twee raketten werden onderschept door het luchtafweersysteem Iron Dome. In afwachting van een mogelijke escalatie werden de publieke schuilplaatsen geopend en hebben politie en MDA-hulpdiensten in Zuid-Israël het alarmniveau verhoogd.

De gemeenteraad van Ashkelon meldde tijdens de aanval:

Na het alarm dat enkele ogenblikken geleden in Ashkelon werd gehoord, heeft burgemeester Tomer Glam bevolen dat de schuilplaatsen in de stad worden geopend. Op dit moment zijn teams ter plaatse en werken aan de implementatie van de richtlijn. We wijzen erop dat de Iron Dome twee raketten boven de stad heeft onderschept.

Gaza-media meldden, dat Hamas zijn terreurposten heeft geëvacueerd in het geval van vergeldingsacties terwijl aanhangers van de terreur tegen Israël in Gaza de straat op trokken om de raketaanval, die premier Netanyahu dwong om een schuilplaats op te zoeken, te vieren .

Ten tijde van de sirene was premier Benjamin Netanyahu middenin zijn betoog op een verkiezingscampagne bijeenkomst in Ashdod. De toespraak werd gestaakt, Netanyahu werd van het podium gehaald en de deelnemers werden geëvacueerd.

Een paar minuten later keerde Netanyahu terug naar het podium, hervatte zijn speech en zei nogal laconiek: “Als Hamas op ons schiet in het midden van dit Likud-evenement, wil het ons hier waarschijnlijk niet hebben.”

IDF slaat terug
Acties van de IDF lieten niet lang op zich wachten. Israëlische straaljagers van de IAF voerden vergeldingsacties uit op Hamas-terreurinfrastructuur in Gaza na de raketaanval door Arabisch Palestijnse terroristen op het zuiden van Israël.

De IDF bevestigde dat Israël gisteravond vijftien terreurdoelen in Gaza heeft getroffen, waaronder een aantal doelen op een militaire basis voor wapenproductie, een aantal doelen op een militaire compound van de marine van Hamas en een terreurtunnel van de Hamas-terreurgroep. “De IDF zal zich blijven verzetten tegen pogingen om Israëlische burgers te schaden en beschouwt de terreurorganisatie Hamas als verantwoordelijk voor wat er in en uit de Gazastrook gebeurt“, zei de IDF in een verklaring.

Volgens Arabische rapporten richtte de IDF zich op Hamas-infrastructuur in centraal Gaza, Deir al-Balah en Khan Yunis. Er werd bijzonder hoge IAF-activiteit gemeld boven Gaza, mogelijk ter voorbereiding op eventuele extra aanvallen. PM Netanyahu voert momenteel veiligheidsoverleg met IDF-stafchef Aviv Kochavi en andere leden van het ministerie van defensie.

 

– – – – –

Bron       https://brabosh.com

Datum:         10-09-2019

– – – – –

 

EN / NL/ עב