De Palestijns-Arabische Samanews- website meldde maandag dat de Palestijnse “verzetsorganisaties” overleg plegen om scenario’s voor een militaire confrontatie met Israël te onderzoeken.

Volgens het rapport hebben vooraanstaande leden van de organisaties over deze kwestie gesprekken gevoerd met hoge commandanten van de Iraanse Revolutionaire Garde (IRGC) en van Hezbollah.

De operatiekamer van de Palestijns-Arabische organisaties in Gaza is onlangs begonnen met het delen van inlichtingen met de operatiekamers van de Revolutionaire Garde en Hezbollah.

Het rapport zei ook dat de Hezbollah-organisatie duidelijk had gemaakt dat ze bereid was om samen met de Palestijnse organisaties deel te nemen aan een militaire confrontatie in een scenario waarin een militaire campagne uitbreekt tegen de achtergrond van de gebeurtenissen in Jeruzalem en de al-Aqsa-moskee .

De Islamitische Jihad-organisatie voert deze week een grote militaire oefening uit in de Gazastrook, waarbij maandag raketten werden afgevuurd richting zee.


Bronvermelding:
Datum:         21-06-2022
Beeld:          Ontmoeting van Hamasleider Saleh al-Arouri (links) en Hezbollah-leider Hassan Nasrallah (rechts) in Beiroet
Website:      brabosh.com


 

 

 

EN / NL/ עב