Tijdens een vergadering over de toekomst van de Covid-19 beperkingen in Israël, heeft premier Bennet aangekondigd dat de Groene Pas per 1 maart komt te vervallen. Dit betekent automatisch dat iedereen overal toegang heeft. Wel zijn er een paar uitzonderingen.

Premier Bennett zei an het begin van de discussie: “We zien een daling van het aantal ernstig zieken. Deze vijfde virusgolf is aan het breken. Onze strategie, van een open economie naast een strijd en vele acties tegen het coronavirus, heeft ertoe geleid dat de staat Israël de eerste is in groei onder de ontwikkelde landen en tot een niveau van economische groei dat we in 21 jaar niet hebben gezien.”

“Israël is het snelst groeiende land dankzij het gezondheidssysteem en het team dat hier de klok rond werkt” ging Bennett verder. We hebben het over een groei van 8,1%, de hoogste van alle OESO-lidstaten. In het laatste kwartaal was er 16% groei.”

“We waren het eerste land dat zijn poorten sloot in de Omicron-golf; daarom is dit ook het moment voor een geleidelijke ontspanning. Wat mij betreft moeten we ons voorbereiden om de beperkingen binnenkort te versoepelen.”

“Een open economie en een open onderwijssysteem, zonder toeleveringstekorten – dat zijn de juiste balansen. Ik wil u bedanken voor uw toegewijde en professionele werk: de minister van Volksgezondheid, de leiding van het gezondheidssysteem, aan alle partners hier. Dit is een gezamenlijk succes. De ziekenhuizen en HMO’s hebben geweldig werk geleverd en hebben ons in staat gesteld een groeiende economie te hebben, aldus Bennett.

Tegelijkertijd bereiden we ons ook voor op de volgende virusgolf. Ik wil dat we waar nodig lessen trekken uit het managen van deze golf, zodat we beter voorbereid zijn op toekomstige scenario’s.”

Uiteindelijk werd besloten dat de Groene Pas niet wordt verlengd en per 1 maart komt te vervallen. Iedereen, gevaccineerd en niet-gevaccineerd heeft dan overal toegang toe, m.u.v. bejaardentehuizen, waar een antigeentest verplicht blijft

Later op donderdagmiddag zal verder worden gesproken over het zonder beperkingen toelaten van buitenlandse toeristen.


Bronvermelding:
Datum:        17-02-2022
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Screenshot
Website:      israelnieuws.nl


 

EN / NL/ עב