De premier en de minister van Volksgezondheid hebben besloten om een ​​groen paspoort te eisen om winkelcentra binnen te gaan, wat een nieuwe mijlpaal markeert in de beperkingen voor niet-gevaccineerde en degenen die geen geldig herstelcertificaat hebben. Deze laatste beperking gaat vanaf vrijdag in. Dit geldt ook voor kinderen die niet naar binnen zouden kunnen met ouders die mogelijk een Groen Paspoort hebben.

Afgezien van een algemene druk om vaccinatie aan te moedigen voor alle leeftijden, zelfs van 5 tot 11 jaar, is volgens een rapport op Channel 12 een van de bedoelingen om tieners die graag in het winkelcentrum rondhangen, aan te moedigen om op de hoogte te zijn van hun injecties.

Toen het idee om de toegang tot het winkelcentrum te beperken vorige week werd geopperd, was het idee om een ​​armband uit te geven aan houders van een groen paspoort die vrij door het winkelcentrum zouden kunnen dwalen. Anderen zouden alleen naar binnen kunnen gaan voor essentiële diensten zoals supermarkten en apotheken. Het is onduidelijk of dit nog steeds het geval is, hoe het daadwerkelijk zal worden gehandhaafd en of winkelcentra hieraan zouden deelnemen.

Winkeliers en individuele winkeleigenaren – die vrezen voor een enorme teruggang in het bedrijfsleven – zijn van plan om dit voor het Hooggerechtshof te brengen.

De nieuwe uitspraak komt omdat minder dan 100 mensen in het hele land in ernstige toestand verkeren met COVID – niet van Omicron – en tot nu toe zijn er slechts 55 mensen gevonden die positief testten op coronavirus met de nieuwe variant.

Toen de nieuwe variant voor het eerst werd ontdekt – en voordat het zelfs Israël bereikte – ramde de regering draconische beperkingen door, zoals het sluiten van de grenzen voor toeristen en het nieuw leven inblazen van de door de staat gerunde quarantainevoorzieningen voor het coronavirus. Ze kondigden ook aan dat ze de handhaving van het Groene Paspoort in restaurants en andere faciliteiten zullen intensiveren.


Bronvermelding:
Datum:        14-12-2021
Auteur:        Nicole Jansezian
Website:      All Israel


 

 

 

EN / NL/ עב