Afgelopen woensdag 22 april om 08.00 uur reed een Arabische terrorist met zijn witte bestelbus in op een Israëlische grenspolitieagent die de wacht hield bij een controlepost nabij Abu Dis in de buurt van Ma’ale Adumim, ten zuiden van Jeruzalem. De gruwelijke momenten zijn vastgelegd op camera.

De 20-jarige grenspolitieagent was nog bezig overeind te krabbelen toen de terrorist uit het busje sprong, hem met een schaar aanviel en hem aan zijn hoofd verwondde. De grensagent vocht van zich af en rende weg om zich in veiligheid te brengen.

Andere Israëlische veiligheidsagenten ter plaatse zetten de achtervolging in waarbij de terrorist door schoten werd gedood.

De agent verkeerde na de aanval in redelijke toestand. Hij werd ter plaatse behandeld door eerstehulpverleners en vervolgens overgebracht naar het Sha’are Tsedek-ziekenhuis.

Kennelijk was de terrorist van plan om meer dood en verderf te zaaien aangezien op de plaats van de aanval ook nog een pijpbom werd gevonden.

Palestijnse media identificeerden de terrorist als Ibrahim Muhammad Ali Hijazi Halasa, 25 jaar, uit het Al-Sawahra-gebied. Ze noemen hem een ‘martelaar’.

De aanval vond plaats vlak voor het begin van de ramadan, die op 24 april begint. De vakantie van een maand gaat meestal gepaard met een piek in terreuraanslagen.

______________________________________
Bronvermelding
Auteur: World Israel News
Datum: 22 april 2020
website: www.worldisraelnews.com
Afbeelding: Border Police
______________________________________

 

EN / NL/ עב