Op het industrieterrein van Kanot bij Gedera staat een prachtig kerkgebouw. Daarin komt sinds 2013 de gemeente Chesed WeEmet (Genade en Waarheid) samen. Dit is een van de oudste gemeenten in Israel, in 1976 gesticht door Baruch Maoz in Rishon Le Tsion.

Vanaf januari 2013 wordt de gemeente gediend door Ds. David Zadok, die dit combineert met zijn werk als directeur van uitgeverij ‘de Wijnstok’. Gelukkig zijn er ouderlingen en diakenen die veel werk verzetten. Ook is er een fulltime evangelist die werkt onder de Russisch sprekende Joden in Askelon.

De gemeente is ook actief in het organiseren van bijeenkomsten en trips voor overlevenden van de Holocaust. Hierbij de hulp van de jeugdige vrijwilligers van de gemeente onmisbaar.Van de 160 kerkgangers zitten er ongeveer 20 als soldaat in het leger. Zij mogen, ieder op zijn of haar plaats, getuigen van de Genade en de Waarheid die in Jezus de Messias is. Het is een voorrecht om het werk van deze jonge en sterk groeiende gemeente te ondersteunen.

Doneer direct aan dit project

– – – – –

Bronvermelding
Website: https://messiasbelijdendejoden.nl/

– – – – –

EN / NL/ עב