In een gezamenlijke operatie tussen de ministeries van Buitenlandse Zaken en Defensie, de ambassade in Peking, El Al, Israel Chemicals en een particulier chemisch bedrijf, zal Israël 11 vliegtuigen met essentiële medische benodigdheden brengen, waaronder miljoenen maskers, beschermende pakken en ademhalingstoestellen van China.

Het eerste vliegtuig met medische voorraden uit China is in Israël terechtgekomen, zegt het ministerie van Defensie. Het bevat 20 ton aan uitrusting, inclusief maskers en beschermende pakken. Een ander vliegtuig komt nu vanuit China naar Tel Aviv, met een derde set om later op de dag op te stijgen.

In totaal zal Israël 11 vliegtuigen met medische apparatuur, waaronder ventilatoren, uit China meenemen voor een operatie die onder toezicht staat van het ministerie van Defensie en wordt uitgevoerd door El Al. Maandagochtend arriveert het eerste vliegtuig met 900.000 chirurgische maskers, een half miljoen beschermende pakken en andere medische uitrusting.

Vorige week slaagden de Mossad -Israël’s National Intelligence Agency-, Ministerie van Volksgezondheid, PMO, Ministerie van Defensie en de IDF erin om 27 ventilatoren te verkrijgen en kwamen 8 miljoen maskers aan in Israël om de uitbraak van het coronavirus te bestrijden te midden van wereldwijde tekorten. Het was de derde dergelijke verzending door de Mossad in de afgelopen maand. Eerder deze week hadden het ministerie van Defensie, het staatsbedrijf Israel Aerospace Industries en het medische bedrijf Invoytec een raketfabriek omgebouwd om ventilatoren te produceren.

Bron: Brabosh

EN / NL/ עב