Exit-peilingen die donderdagavond na de verkiezingen in Groot-Brittannië zijn gepubliceerd, voorspellen een solide meerderheid voor de conservatieve partij van premier Boris Johnson.

Uit de exit poll bleek dat Johnson naar verwachting 368 zetels zal winnen. De Labour-partij onder leiding van Jeremy Corbyn wint slechts 191 zetels in het parlement. De conservatieven halen aldus een ​​algemene meerderheid van 86 zetels te behalen bij de algemene verkiezingen, volgens een exit poll voor de BBC, ITV en Sky News.

Jeremy Corbyn kondigde zijn ontslag aan als leider van de Labour-partij vroeg vrijdagochtend na de verpletterende nederlaag van de partij bij de algemene verkiezingen.

Exit polls gepubliceerd op donderdagavond voorspelde een solide meerderheid voor de conservatieve partij van premier Boris Johnson met 368 zetels in het parlement. Corby’s Arbeid zou naar verwachting slechts 191 zetels winnen, wat het slechtste resultaat is sinds de jaren 1930.

Corbyn zei dat het een ‘zeer teleurstellende nacht voor de Labour Party’ was en zei dat hij Labour niet naar de volgende verkiezingen zou leiden, maar niet onmiddellijk zou aftreden. Hij gaf Brexit de schuld voor het resultaat en zei dat het beleid dat hij naar voren bracht de juiste was en populair was.

“Don’t mess with the Jews !”
Corbyn heeft te maken gehad met voortdurende beschuldigingen van antisemitisme, zowel in zijn geschiedenis van vijandigheid jegens Israël en steun voor anti-Israëlische terroristische groeperingen, als ook de toename van anti-joodse retoriek binnen de partij.

Vóór de verkiezingen publiceerde de Opperrabbijn van Groot-Brittannië, rabbijn Ephraim Mirvis, een artikel waarin hij Corbyn en de ‘volstrekt ontoereikende’ reactie van de partij op antisemitisme binnen haar gelederen bekritiseerde.

Video: Jews seeking empathy racially abused at Corbyn rally

In een volgend interview met de BBC werd Corbyn vier keer gevraagd of hij zich zou willen verontschuldigen over het feit dat de partij het antisemitisme binnen de partij niet had onderdrukt en weigerde dit te doen. Corbyn gaf later een interview aan ITV’s Philip Schofield waarin de interviewer de Labour-leider onder druk zette om zich te verontschuldigen bij de Joodse gemeenschap.

‘Uiteraard heb ik heel veel spijt van wat er is gebeurd, maar ik wil dit duidelijk maken, ik heb er mee te maken. Ik heb het aangepakt,” zei Corbyn. “Andere partijen worden ook getroffen door antisemitisme. Kandidaten zijn teruggetrokken door de liberaal-democraten en de conservatieven en door ons, omdat we het in geen enkele vorm accepteren.”

Tja, wie gelooft die man nog?

– – – – –

Bronvermelding
Datum:   13-12-2019
Website:

– – – – –

 

 

EN / NL/ עב