Amir schrijft zijn nieuwsbrief dit maal vanuit Singapore, waar hij is voor lezingen en studies. Amir: Ondanks een wat hobbelige start van mijn tijd hier in Singapore, is het een prachtige gelegenheid geworden om vrienden te ontmoeten, zowel oude als nieuwe. Het herinnert me aan de macht van God over de plannen van de duivel. Als de vijand aanvalt, zal onze God verdedigen en zijn plannen uitvoeren.

Verbazingwekkend is het Zijn plannen altijd zoveel beter zijn dan de onze, zodat we ons in eerste instantie misschien teleurgesteld voelen omdat iets niet gaat zoals we hadden bedoeld, maar als we een stapje terug doen en naar het grote geheel kijken, zien we de hand van de alwetende, almachtige God die iets doet wat veel verder gaat dan we hadden kunnen denken of bedenken.

Israëlische luchtaanval op Damascus
Toen ik maandagochtend om 1.30 uur werd gewekt door het geluid van vijf opstijgende F-16’s vanaf de nabijgelegen Ramat David Airbase, was ik er vrij zeker van dat ik wist waar ze heen gingen. Later zag ik dat de Israëlische luchtmacht (IAF) de internationale luchthaven van Damascus had aangevallen, waar ze twee start- en landingsbanen tijdelijk buiten gebruik had gesteld en een wapenopslagplaats had geraakt die uit Iran was aangekomen. De aanval trof ook een heilige plaats in de buitenwijken van de hoofdstad waar nog meer wapens waren opgeslagen. Twee Syrische soldaten werden gedood en twee anderen raakten gewond. Kijk voor meer informatie over deze aanval naar mijn Breaking News Update van maandag.

Algemene Vergadering van de VN neemt opnieuw een resolutie aan tegen Israël
De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN) heeft weer een van haar betekenisloze resoluties aangenomen waarin het Internationaal Gerechtshof wordt verzocht zich uit te spreken over het Israëlisch-Palestijnse conflict, de Israëlische “annexatie” en de “wettelijke status van de bezetting”. Gepromoot door de Palestijnen, is dit de 141ste resolutie tegen Israël die sinds 2015 uit de AVVN is gekomen. Helaas voor de rest van de wereld, zijn zij ver achterop geraakt als het gaat om veroordeling door de AVVN, met slechts 68 negatieve resoluties wereldwijd in dezelfde periode. Het land Israël beloofde de resolutie de aandacht te geven die ze verdient, en toen ging iedereen falafel eten.

Vrede tussen Israël en Saoedi-Arabië
Het belangrijkste obstakel voor vrede tussen Israël en Saoedi-Arabië is de regering Biden.
De verrassende relatie tussen Israël en Saoedi-Arabië blijft groeien. Maar er is een onwaarschijnlijke belemmering voor een vredesakkoord tussen de twee naties. Het is de regering Biden. De Saudi’s erkennen de verbondenheid tussen Israël en de VS, en ze vertrouwen een regering niet die zo graag een deal met Iran wilde sluiten. Maar ze erkennen ook dat Israël de enige natie is die net zo bezorgd is over een nucleair Iran als zij. Het zal interessant zijn om te zien of de nieuwe premier Benjamin Netanyahu in staat is om een vredesakkoord te sluiten met deze voormalige vijand. Vergeet niet dat, profetisch gesproken, Sheba en Dedan (Saoedi-Arabië) niet tegen Israël zullen vechten, maar in plaats daarvan zullen protesteren tegen de aanvallen op de natie.

Russische Joden in gevaar
Opperrabbijn van Moskou die Rusland ontvluchtte stelt andere Joden voor hetzelfde te doen
De verbannen opperrabbijn van Moskou, Pinchas Goldschmidt, moedigt de 165.000 Joden van Rusland aan het land te ontvluchten nu het nog kan. In de tsaristische en stalinistische tijd werden Russische Joden vaak tot zondebok gemaakt in moeilijke tijden, en de rabbijn ziet de reële mogelijkheid dat dit opnieuw gebeurt. “We zien het antisemitisme toenemen terwijl Rusland teruggaat naar een nieuw soort Sovjet-Unie, en stap voor stap komt het ijzeren gordijn weer naar beneden,” zei Goldschmidt. “Daarom geloof ik dat de beste optie voor Russische Joden is om te vertrekken.”

Dodelijke Oekraïense aanval op Russische troepen toegeschreven aan gebruik mobiele telefoon
Een beroepsschoolgebouw dat was omgebouwd tot een tijdelijke kazerne voor Russische soldaten in Makiivka in de Donetsk-regio werd op nieuwjaarsdag getroffen door vier raketten. Door de ontploffing van de in de kelder opgeslagen munitie werd het gebouw verwoest. Rusland schat het dodental op 89, terwijl Oekraïne zegt dat het dichter bij 600 ligt. De waarheid ligt waarschijnlijk ergens in het midden. Russische functionarissen gaven de schuld aan het ongeoorloofde gebruik van mobiele telefoons door hun troepen, waardoor het Oekraïense leger het gebouw onder vuur kon nemen.

Ruslands oorlog tegen Oekraïense burgers
Oekraïense functionarissen melden dat Rusland op oudejaarsavond een kruisraketaanval heeft uitgevoerd op burgergebieden in Kiev. Bij het spervuur kwam ten minste één persoon om het leven. Eerder diezelfde dag heeft de Russische president Vladimir Poetin de Orde van Sint-Joris uitgereikt aan generaal Sergej Surovikin, de hoogste militaire onderscheiding van het land. Poetin is duidelijk blij met de op burgers gerichte tactiek van de generaal om de infrastructuur van Oekraïne, met name het elektriciteitsnet, te vernietigen.

Verenigd Koninkrijk zet IRGC op terrorismelijst
Het Verenigd Koninkrijk staat op het punt de Islamitische Revolutionaire Garde van Iran (IRGC) binnen enkele weken op zijn lijst van terroristische organisaties te plaatsen. De stap is het gevolg van geloofwaardig bewijs dat de IRGC van plan is Britse burgers of in het Verenigd Koninkrijk gevestigde burgers te ontvoeren of te vermoorden die volgens hen de protesten in Iran aanwakkeren. “We hebben alleen al sinds januari [2022] minstens 10 van dergelijke potentiële bedreigingen gezien,” zei MI5-directeur Ken McCallum.

Iran veroordeelt een andere demonstrant
Mehdi Bahman, een bekende schrijver en illustrator, is maandag door het Iraanse regime ter dood veroordeeld. Hij werd in oktober, na het begin van de Iraanse protesten, gearresteerd wegens spionage, nadat hij in april een kritisch interview over de regering had gegeven aan een Israëlische nieuwszender. Naar verluidt wordt hij overgebracht naar de beruchte gewelddadige Evin gevangenis in Teheran om zijn executie af te wachten.

Politieke chaos in Washington D.C.
Het is meer dan een eeuw geleden dat de VS dit soort politieke chaos kende in Washington D.C., nu het Huis van Afgevaardigden er zes keer niet in slaagde een voorzitter te kiezen. In een interne partijstrijd weigeren 20 Republikeinse congresleden hun stem uit te brengen op de mainstream GOP-kandidaat House Republican Conference leader Kevin McCarthy. De gemoederen laaien op en woorden vliegen in het rond. Nebraska GOP congreslid Don Bacon noemde de weigeraars de “Taliban 20”, terwijl het Republikeinse congreslid uit Arizona, Andy Biggs, in een tweet zijn wens uitsprak om “het DC-kartel op te breken”. Ondertussen juichten en scandeerden de Democraten in het Huis bij elke mislukte stemming.

Grote storm treft Californië
Californië heeft de noodtoestand uitgeroepen omdat een dodelijke storm over de staat raast. Meteorologen noemen het een “bomcycloon” en verwachten dat de windstoten 50 tot 60 mijl per uur zullen bedragen, waardoor waarschijnlijk bomen en elektriciteitsleidingen zullen omvallen. In de lager gelegen gebieden wordt een neerslag van 3 tot 8 inches verwacht, terwijl de sneeuwval in de Sierra Nevadas in meters wordt gemeten. Tussen D.C. en Californië moet men zich afvragen of God iemands aandacht probeert te krijgen in Amerika?

COVID testvereisten breiden uit voor reizigers uit China
Terwijl het aantal COVID-gevallen in China exponentieel blijft groeien, leggen meer landen tests en beperkingen op aan reizigers uit het land. De landen die nu een soort verplichting hebben voor reizen uit China zijn Italië, de VS, het VK, Frankrijk, Spanje, Australië, Canada, Japan, Zuid-Korea, India, Maleisië, Israël, Qatar en Marokko. Het laatste land op de lijst, Marokko, is het eerste land dat de extreme stap neemt om alle reizigers uit China de toegang tot zijn grenzen te ontzeggen.

Vervolg van de tour van Amir
Bid alstublieft voor mijn Azië/Californië tour. Na mijn tijd in Vietnam zal ik samen met Pastor Barry Stagner twee weken in de Filippijnen zijn, waar we zullen spreken in Tarlac, Manila, Santa Rosa, Cebu City, Talisay en Davao City. Bij de Filipijnse evenementen horen ook de debuten van onze Openbaringsconferenties! Ik ben erg enthousiast over deze nieuwe spreekbeurten die door het hele boek Openbaring zullen gaan. De tournee zal eindigen in Californië voor onze jaarlijkse Proximity Conferentie en spreekbeurten in Oost Anaheim en Tustin.

Waarom is het kruis een struikelblok voor de Joden?
Hoewel het symbool van het kruis al duizenden jaren op verschillende manieren wordt geïnterpreteerd, blijft de boodschap van het kruis consistent, ongeacht iemands achtergrond. Dit wetende, wat betekent het om je kruis te dragen? Waarom verwerpen de Joden de boodschap van het kruis? Zullen ze het ooit accepteren? Volg mij als ik u meeneem op een reis door de geschiedenis van het kruis en wat het betekent voor het verleden, het heden en de toekomst van het Joodse volk in mijn video “Waarom is het kruis een struikelblok voor de Joden?”, die vrijdag 6 januari om 12:00 PM PST in première gaat.

Dank!
Nogmaals bedankt voor al jullie gebeden en steun aan de bediening. Ik heb in deze nieuwsbrief al om gebed gevraagd. Het mooie van onze wereldwijde Behold Israel-familie is dat ik weet dat u mijn oproep zult beantwoorden. Jullie zijn zo trouw in het steunen van deze bediening, en daarom doet God zoveel geweldige dingen door Behold Israel. Ik verwacht dat Hij hetzelfde zal doen in de komende weken van deze tournee. God zegene u.

In afwachting van zijn terugkeer,

Amir Tsarfati

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

 

Datum: 5 januari 2023
Auteur: Behold Israel – Amir Tsarfati
Foto: Videostill – Behold Israel
Website: http://www.beholdisrael.org
EN / NL/ עב