Rebekka is geboren in Brazilië in een Messiasbelijdend Joods gezin. Eenmaal in Israël ontdekt ze dat ze niet zomaar kan zeggen dat ze een volgeling van Jesjoea is.

‘Ik ben ongeveer zes jaar oud als ik voor het eerst van mijn ouders hoor dat het merendeel van het Joodse volk helemaal niet begrijpt wie Jesjoea is, en Hem zelfs als Messias afwijzen. Tranen met tuiten heb ik gehuild en ik snapte er niets van. Want als kind dacht ik namelijk dat alle Joden – net als ik – van Jesjoea hielden.

Op mijn zestiende verhuizen mijn familie en ik vanuit Brazilië naar Israël.

Eenmaal in Israël ontdek ik al vrij snel dat ik wel twee keer moet nadenken voordat ik vertel dat ik een volgeling van Jesjoea ben. Ik merk dat mensen zich van me afkeren als ze horen dat ik een zogeheten ‘Jezus-jood’ ben. Toch wil ik zo graag de Israëli’s bekendmaken met de Messias.

Inmiddels heb ik daar ‘mijn’ manier voor gevonden. De afgelopen jaren in Israël hebben me geleerd om vooral met mijn houding, kleding en gedrag te getuigen van Jesjoea. Het roept vragen op als: ‘Waarom ben jij anders? Waarom doe jij niet met ons mee of net als wij?’

Mijn anderszijn triggert blijkbaar. Het zorgt ervoor dat Israëli’s mij benaderen en naar mijn geloof vragen. En dán kan ik vrijuit vertellen over mijn geloof in de Heere Jezus, want op dat moment is er interesse en staat men open voor mijn verhaal. Of beter: Zijn verhaal!

‘En dit is het getuigenis, namelijk dat God ons het eeuwige leven gegeven heeft; en dit leven is in Zijn Zoon.’ (1Joh. 5:11)


Bronvermelding:
Website:      Israel en de Bijbel


 

 

 

 

EN / NL/ עב