Al vele duizenden jaren wonen er bedoeïenen in de Negev, die sinds 1948 onderdeel uitmaakt van Israël. De grootste Israëlische bedoeïenenplaats is Rahat, en ligt boven Be’er Sheva. Bedoeïenen zijn Arabische woestijnbewoners, ze wonen meestal in tenten en zwerven door de woestijn. Israël huisvest zo’n tweehonderdduizend bedoeïenen.

De meeste bedoeïenen leven in het zuiden van Israël, maar ook in het noorden is een groep, al wonen die niet meer tenten, maar in huizen. De term bedoeïenen komt van het het Arabische badawi en betekent ‘nomade’. Zij wonen vooral in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Bedoeïenen in Israël hebben het relatief gezien goed. Zij gaan hun eigen gang en mengen zich steeds meer in de Israëlische maatschappij. Ook in het leger, ook al zijn zij niet dienstplichtig.

Ontmoet deze bijzondere mensen. Bezoek hun dorpen, wees welkom in hun tenten. Leer over hun cultuur en geniet van hun bijzondere gerechten. Bij Bedouin Hospitality helpen ze u er een onvergetelijk bezoek van te maken.

 

EN / NL/ עב