Als reactie op de moorddadige terroristische aanslagen in Jeruzalem hebben het kabinet van de premier (PMO) en de gemeente Jeruzalem overeenstemming bereikt over een gezamenlijk plan om het gevoel van persoonlijke veiligheid van de inwoners van de stad te vergroten.

Het plan omvat het versterken van veiligheids- en politie-eenheden, het concentreren van inlichtingen en operationele inspanningen en het verbeteren van de burgerbescherming, met name bij bushaltes in de stad.

Er werd besloten dat het PMO en de gemeente Jeruzalem onmiddellijk zouden beginnen met het versterken van 300 bushaltes die als hoge prioriteit zijn aangemerkt en die momenteel onbeschermd zijn. Daartoe zal het PMO onmiddellijk een aangewezen budget toewijzen aan de gemeente Jeruzalem. Laatstgenoemde gaat in een volgende fase door met het versterken van de resterende circa 700 bushaltes in de stad; het PMO zal hiervoor een extra bestemmingsbudget aan de stad toekennen.

De gemeente Jeruzalem en burgemeester Moshe Lion bedanken premier Benjamin Netanyahu en het PMO-personeel voor de snelle reactie bij het vinden van een oplossing voor de inwoners van de hoofdstad en hun persoonlijke veiligheid.

Premier Netanyahu: “In het licht van de recente golf van moeilijke incidenten, in het hele land in het algemeen en in de hoofdstad in het bijzonder, heeft mijn regering dag en nacht gewerkt om het gevoel van veiligheid te herstellen voor de burgers van de staat Israël. Als onderdeel hiervan, en op basis van besluiten van het veiligheidskabinet en aanvullende maatregelen die we hebben genomen, hebben we besloten om onmiddellijk honderden bushaltes te versterken die als hoge prioriteit zijn gedefinieerd in wat slechts de eerste fase is van het versterken van alle bushaltes in Jeruzalem.

Burgemeester Lion van Jeruzalem: “Ik dank premier Benjamin Netanyahu en het hele PMO-team voor de snelle reactie en het vinden van een onmiddellijke oplossing voor de persoonlijke veiligheid van de inwoners van Jeruzalem. Het werk om de bushaltes in de stad te versterken, zal onmiddellijk beginnen.”


Bronvermelding:
Datum:        14-02-2023
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Screenshot N12 News
Website:      israelnieuws.nl


 

 

EN / NL/ עב