Op de luchthaven Ben Goerion, Israëls toegangspoort tot de wereld, zal een deel van het luchtverkeer binnenkort worden hervat. Gezien het gevaar van een nieuwe uitbraak van het coronavirus moeten echter een aantal veiligheidsmaatregelen worden genomen.

Op dit moment mogen alleen Israëlische staatsburgers of nieuwe immigranten Israël binnenkomen en moeten ze daarna voor 14 dagen in quarantaine gaan. Het is echter mogelijk, dat Israël zich binnenkort aansluit bij een overeenkomst waarbij het luchtverkeer wordt hervat met landen die het coronavirus goed onder controle hebben. De eerste landen waarmee men in gesprek is zijn Griekenland en Cyprus.

Voor de heropening van de luchthaven Ben Goerion bestaan al plannen, die het risico op een infectie met het coronavirus aanzienlijk moeten verminderen. Volgens het plan mag niemand anders dan de passagiers de luchthaven betreden. Al voor de ingang van de terminal moeten de passagiers hun tickets en paspoorten laten zien, daarna wordt hun temperatuur gemeten. Volgens een bericht in de Israëlische krant Israel Hayom mag geen enkele passagier, waarbij een verhoogde temperatuur wordt gemeten, de luchthaven betreden.

Passagiers zijn verplicht om mondkapjes te dragen.Tijdens de vlucht moeten passagiers, met uitzondering van familieleden, altijd een afstand van twee meter aanhouden. De incheckbalies mogen alleen worden gebruikt voor het inchecken van bagage en de apparatuur voor de veiligheidscontrole moet regelmatig worden gedesinfecteerd.

Passagiers die Israël inreizen, moeten tevoren een coronavirus test ondergaan of de resultaten van een test laten zien.

De heropening van de luchthaven Ben Goerion is momenteel gepland voor 1 juni. Voorwaarde is natuurlijk wel dat het aantal mensen dat lijdt aan het coronavirus verder afneemt.


Bronvermelding
Datum:        13-05-2020
Auteur:        Redactie Israel Today
Beeld:         Pixabay
Website:     http://www.israeltoday.nl/


 

EN / NL/ עב