“Graag nodigen wij jullie uit om het Bijbelse Pesachmaal met ons te vieren. We gaan samen aan tafel met mensen van verschillende kerken, en met gelovige Joden/Israelis en Iraniërs om het Pesachmaal te beleven zoals dit wordt beschreven in het boek Johannes. Thema van de avond is “Feest van redding en wonderbaarlijke doorbraak. Eenheid, Vrijheid, Hoop.

Laat u meenemen naar de tijd van Jezus en beleef de betekenis van Pesach, het Bijbelse feest van bevrijding en verlossing. Met Pesach herdenken we de Exodus, de verlossing uit de slavernij van Egypte en de bevrijding van slavernij van de zonde door het bloed van Lam Jezus. In de Bijbel valt Pesach op Goede vrijdag en is het de dag dat Jezus voor ons stierf als Lam van God om ons vrij te zetten van de duisternis. Dit is Gods feest van redding. Het is deel van de Moadiem, de zeven Bijbelse feesten: een tijd van ontmoeting met God en een open hemel. Jezus zei over deze avond: “Ik heb er hevig naar verlangd dit Pesachmaal met jullie te eten.” Lukas 22:15.

Het Pesachmaal wordt een avond gevuld met een diner, aanbidding, avondmaal, en korte uitleg door sprekers. Tijdens het Pesach gedenken we door middel van allerlei etenswaren, matzes en vier glazen wijn, het verhaal van de Exodus en de bevrijding die Jezus ons heeft gegeven. Pesach is ook een verzoeningsmaaltijd met God en elkaar. Aan Gods Tafel zijn al Gods kinderen gelijk, en zegenen we God en elkaar. Samen denken we aan Zijn offer en vieren onze vrijheid. Want door Zijn bloed is er bevrijding en hoop voor de wereld.

Wonderbaarlijke doorbraak
Pesach gaat ook over het bereiken van het onmogelijke. Door het bloed van Jezus dat stroomde op deze dag is het onmogelijke mogelijk geworden: de dood is overwonnen! Op deze avond maken we Gods wonderen groot door ze te vertellen aan elkaar. Pesach gaat over God die doorbreekt op een bovennatuurlijke manier in levens van mensen, met grote wonderen om mensen te redden. Door zijn getuigenis te vertellen geven we op deze avond de glorie aan Hem voor de grootste overwinning ooit en vragen we Hem om opnieuw met zijn Geest in ons leven door te breken.

Overwinning & Opwekking
In de Bijbel wordt er altijd Pesach gevierd aan de vooravond van grote opwekkingen. Dit is te zien in de verhalen van Mozes, Jozua, Gideon, Hizkia, Jozias, Ezra en vooral Jezus. Op Pesach werd het volk bij elkaar geroepen om terug te gaan naar God. Zo hopen wij dat ook dit Pesach ons land verbindt en de terugkeer naar God aankondigt. Laten we samen aan tafel gaan op Zijn gezette tijd, Zijn verhaal vertellen en Zijn offer herdenken. In eenheid gaan we Zijn overwinning proclameren en Zijn wonderen groot maken, zodat iedereen zal weten dat Jezus redt en doorbreekt met wonderen en tekenen.”

Deze avond wordt georganiseerd door Plant Hope Israël in samenwerking met God’s Embassy Amsterdam en St. Shalom Network.nl. Sprekers zijn Eliahu en Jennifer Guetta, Dick and Arleen Westerhof, Hans Maat, Jan-Willem van den Bosch en anderen. Muziek: Peter en Carin van Essen, Leslie Phillips, Zamar Musiq, Ricardo Balsma.

Praktische informatie

Woensdagavond 8 april 2020, 15 Nisan 5780,
Dominion Centre,
Ellermanstraat 30 te Amsterdam
Tijd: 17:45-22:00 uur; Inloop 17:15 uur

U kunt uw kaartjes bestellen bij: https://www.eventsforchrist.nl/event/pesach-passover

Tickets: € 30,–   en €14 euro kinderen t/m 13 jaar (ex reserveringskosten)
Bij de prijs inbegrepen:
–              Drankjes, voorgerecht, hoofdmaaltijd en toetje
–              Verschillende Pesach lekkernijen en avondmaal
–              Muziek en hoofdprogramma

Taal: Nederlands en Engels

Er is geen apart kinderprogramma. Kinderen zitten bij hun ouders aan tafel en zijn een belangrijk onderdeel van de Pesachmaal. Achterin is er een knutseltafel voor tijdens de dienst en de pauze.

Meer informatie: https://planthopeisrael.com/events/pesach-passover-amsterdam-2020/

Veel liefs en we hopen jullie te zien op deze bijzondere avond.
Eliahu en Jennifer Guetta
www.planthopeisrael.com
www.jenniferguetta.com


 

EN / NL/ עב