Tientallen leiders van Joodse organisaties uit heel Noord-Amerika vergezelden woensdag 180 Ethiopische nieuwe immigranten (olim) op een chartervlucht naar Israël na een driedaagse missie in Ethiopië.

De leiders ontmoetten in Gondar en Addis Abeba leden van de gemeenschap die op alija wachten en bezochten plaatsen die van historisch belang zijn voor het Ethiopische Jodendom. Ze werden vergezeld door vertegenwoordigers van Joodse en christelijke organisaties.

De waarnemend voorzitter van het Joods Agentschap, Yaakov Hagoel (rechts), vergezelde de nieuwe immigranten uit Ethiopië op hun vlucht naar Israël.

De passagiers werden ook vergezeld door de Israëlische minister van Alija en Integratie, Pnina Tamano-Shata (de eerste in Ethiopië geboren vrouw die in de Knesset kwam) WZO-voorzitter en waarnemend voorzitter van het Joods Agentschap, Yaakov Hagoel, en Jeffrey A. Schoenfeld, voorzitter van het Israëlisch en Overzees Comité van Joodse Federaties van Noord-Amerika.

Een tweede vlucht met 160 immigranten kwam vandaag aan op de internationale luchthaven Ben-Gurion in Tel Aviv.

Naast de 100 miljoen dollar aan basisfinanciering die de Joodse Federaties elk jaar bijeenbrengen en die partnerorganisaties zoals het Joods Agentschap in staat stelt zowel hun dagelijkse werk uit te voeren als zich voor te bereiden op buitengewone momenten zoals deze, hebben de organisaties een campagne gelanceerd van meer dan 7 miljoen dollar om alija uit Ethiopië voort te zetten en humanitaire hulp te bieden aan Joden die op hun alija wachten.


Bronvermelding:
Datum:        08-06-2022
Auteur:        Redactie Israel Today
Beeld:         Tomer Neuberg/Flash90
Website:      israeltoday.nl


 

EN / NL/ עב