Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid is van plan om degenen die tegen het coronavirus zijn ingeënt een ‘groen paspoort’ te geven dat afstand doet van de beperkingen die worden toegepast om de virusuitbraak te beteugelen, vertelden topfunctionarissen de Israëlische media in een ronde van interviews op zondag. Er is ook sprake van een internationaal groen paspoort om reizen mogelijk te maken.

Israël bereidt zich voor om vanaf aanstaande zondag, 20 december, een massaal inentingsprogramma te starten.

Echter, uit peilingen is gebleken dat tussen de 50 en 75% van de Israëli’s zegt dat ze zullen weigeren om het vaccin tegen het coronavirus te krijgen, blijkbaar uit angst dat de haast om een ​​vaccinatie te produceren de veiligheid ervan in gevaar zou kunnen hebben gebracht.

Het groene paspoort moet mensen er toe aanzetten zich te laten inenten omdat het houders ervan recht geeft tot bezoeken aan tot culturele evenementen en bijvoorbeeld restaurants, en daarnaast het recht geeft om niet in quarantaine te gaan na blootstelling aan een gediagnosticeerde virusdrager, zeiden ze. Het wordt afgegeven twee weken nadat iemand de vereiste tweede vaccinatie heeft gekregen die nodig is tegen het coronavirus.

Op Channel 13 vertelde minister van Volksgezondheid, Edelstein, dat het groene paspoort reizigers ook in staat zal stellen te vliegen zonder eerst een virustest te hoeven ondergaan.

Edelstein benadrukte dat het niet de bedoeling is om mensen die gevaccineerd zijn een voordelenpakket te bieden, maar dat “degenen die niet langer het risico lopen ziek te worden door het coronavirus, dingen kunnen doen die anderen die niet zijn gevaccineerd en dus nog steeds gevaar lopen door het virus, niet kunnen doen. “

Directeur-generaal Chezy Levy van het Ministerie van Volksgezondheid zei op Channel 12 dat “er een soort soortgelijke internationale vaccinatiekaart zal zijn die voordelen kan bieden aan gevaccineerde Israëli’s die naar het buitenland reizen”.

Overheidsfunctionarissen zien de mogelijkheid van internationale reizen als een belangrijke stimulans voor het Israëlische publiek om de vaccinatie te krijgen, meldde de publieke omroep KAN.

Ook vinden overheidsfunctionarissen dat het groene paspoort een sterke motivatie zal bieden, samen met de waarschijnlijkheid dat sommige landen Israëli’s niet zullen toelaten, tenzij ze kunnen aantonen dat ze zijn ingeënt tegen COVID-19, aldus het bericht.

Netanyahu zei tegen Channel 20 dat “hij de eerste Israëliër zal zijn die het coronavirusvaccin krijgt, omdat de risico’s van het niet nemen van het vaccin veel groter zijn dan de risico’s van het niet nemen ervan, en daarom word ik eerst gevaccineerd en verwacht ik dat iedereen mijn voorbeeld zal volgen”.

De publieke omroep van Kan meldde dat Netanyahu en minister van Volksgezondheid Edelstein van plan zijn om zaterdag of zelfs mogelijk eerder gevaccineerd te worden tijdens een gefilmd evenement. Dat zou van Netanyahu de eerste wereldleider kunnen maken die zich laat vaccineren.

President Reuven Rivlin, ziekenhuisdirecteuren en de hoofden van de gezondheidsorganisaties van het land zullen ook als een van de eersten publiekelijk worden ingeënt. Ze zullen worden gevolgd door medisch personeel, en de rest van de bevolking, waarbij de ouderen het eerst aan de beurt zullen komen. publiek.

Bovendien bereidt het bureau van de minister van Volksgezondheid een lijst voor van mediapersoonlijkheden en beroemdheden die voor de camera zullen worden ingeënt om een ​​voorbeeld te stellen voor het publiek, meldde Channel 13.


Bronvermelding:
Datum:        28-05-2020
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Screenshot Channel 13
Website:      joods.nl


 

EN / NL/ עב