De luchtvaartmaatschappij Emirates heeft een overeenkomst getekend met CCL Holdings, een bedrijf dat eigendom is van de president van de Joodse Gemeenschap van de Emiraten, Ross Kriel, om koosjere maaltijden te serveren. Eerder had Abu Dhabi opdracht gegeven aan de hotels om er voor te zorgen dat ze koosjer certificaat in huis halen.

In een poging joodse reizigers aan te trekken na het aangaan van diplomatieke betrekkingen tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten, zal de cateringservice van de luchtvaartmaatschappij van de VAE koosjere maaltijden produceren die aan boord worden geserveerd.

“Onder de naam ‘Kosher Arabia’ zal het nieuwe partnerschap de productie naar verwachting in januari 2021 beginnen”, zei Emirates Flight Catering (EKFC), in een persbericht. EKFC zegt dat het een van ‘s werelds grootste cateringbedrijven is, met meer dan 100 luchtvaartmaatschappijen als klant.

De maaltijden zullen worden geproduceerd in een speciale faciliteit in de VAE die wordt opgezet in overeenstemming met de Joodse spijswetten en zal worden gecertificeerd door de in de VS gevestigde Orthodox Union.

“We zijn verheugd een overeenkomst aan te gaan met CCL om koosjere maaltijden te leveren”, zei de CEO van Emirates Flight Catering, Saeed Mohammed, in een verklaring.

Momenteel krijgen Emirates-passagiers die koosjer willen eten maaltijden geserveerd die bereid zijn door een tak van Chabad-Lubavitch in Thailand.

Door lokaal koosjer voedsel te produceren, kan het bedrijf ook tegemoetkomen aan religieuze Joodse klanten voorafgaand aan de komende Expo 2020, die door het coronavirus is uitgesteld en nu plaatsvind van 1 oktober 2021 – 31 maart 2022, zei hij. “Door hier in de VAE vers bereide maaltijden te maken, krijgen we meer controle over het ontwerp van maaltijden en de kwaliteitsborging.”

Kriel zei dat Kosher Arabia is opgericht om te voldoen aan de “groeiende vraag in de VAE, niet alleen van de Joodse gemeenschap hier, maar ook van andere consumenten die op zoek zijn naar gezonde en vergelijkbare halal opties.”

“Dit is een totale game-changer voor Joodse reizigers (vrije tijd en zaken) naar de VAE”, zegt Ariella Steinreich, een frequente zakenreiziger naar de VAE. “Voordien kon ik koosjer eten krijgen op vluchten van New York naar de VAE, maar nooit op vluchten van de VAE terug naar New York, dat is een vlucht van 15 uur. De aankondiging van vandaag is opnieuw een voorbeeld van hoe de VAE haar deur opent voor Joodse reizigers door ervoor te zorgen dat we toegang hebben tot koosjere maaltijden. “


Bronvermelding:
Datum:        22-09-2020
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Emirates
Website:      joods.nl


 

EN / NL/ עב