El Al hervat op 19 oktober na een lange afwezigheid passagiersvluchten van en naar Amsterdam. De vliegfrequentie ligt nog laag: in de planning staan twee wekelijkse vluchten vanuit Tel Aviv. Onderweg vindt bovendien een tussenstop plaats in Frankfurt.

El Al zet op de vlucht naar Frankfurt en Amsterdam een Boeing 787 Dreamliner in. Aan boord kunnen passagiers kiezen uit Economy, Premium en Business Class.

Vanwege strenge Israëlische coronamaatregelen was El Al genoodzaakt de uitvoering van passagiersvluchten begin juli helemaal op te schorten. Pas begin deze maand is de reguliere vluchtuitvoering mondjesmaat hervat.

Op dit moment worden alleen New York, Londen, Parijs en Athene aangevlogen. Naast Amsterdam en Frankfurt worden ook de lijndiensten naar Los Angeles, Miami, Kiev en Sofia in de loop van deze maand hervat. Alle overige vluchten zijn tot 30 november opgeschort.

El Al overweegt daarna andere routes te hervatten, afhankelijk van de quarantaine-eisen die gelden voor Israëli’s die naar het buitenland reizen en voor buitenlanders die naar Israël gelden.

De coronacrisis heeft El Al in grote financiële problemen gebracht. De maatschappij stuurde eerder 5.800 van haar 6.300 personeelsleden met onbetaald verlof. Uit financiële verslagen van eerder dit jaar bleek dat er serieuze twijfels zijn over de levensvatbaarheid van de maatschappij.

El Al kwam vorige maand formeel onder controle van Eli Rozenberg, een 27-jarige student uit Jeruzalem en zoon van een rijke Amerikaanse orthodox-joodse ondernemer. Kanfei Nesharim, het bedrijf van Rozenberg junior, heeft nu een controlerend aandeel van 42,88 procent in de luchtvaartmaatschappij. Twee weken geleden ging de Israëlische overheid akkoord met de transactie.

________________________________________
Bron: luchtvaartnieuws.nl

 

 

 

EN / NL/ עב