Egyptische veiligheidssoldaten hebben 21 terroristen geëlimineerd die van plan waren mensen te vermoorden tijdens het Suikerfeest (Eid al-Fitr) dat vandaag het einde van de vastenmaand Ramadan markeert.

Na een tip vielen Egyptische veiligheidstroepen twee terroristische schuilplaatsen binnen. Een van de schuilplaatsen was een boerderij waar ISIS-terroristen aan het trainen waren, en de andere was een huis in Bir al-Abd, waar ze zich voorbereidden op het uitvoeren van terreuraanslagen in Eid al-Fitr, dat plaatsvindt op 24 en 26 mei.

De politie viel beide schuilplaatsen tegelijk aan en elimineerde 14 moslimterroristen op de boerderij en 7 jihadisten in het huis. Maar liefst 17 machinegeweren, vijf explosieven, twee zelfmoordgordels en draadloze apparaten werden in hun bezit gevonden. Vier politieagenten raakten ook zelf gewond.

Honderden moslimterroristen zijn geëlimineerd door het Egyptische leger, gesteund door de politie en andere veiligheidssoldaten sinds het in februari 2018 een grootschalige operatie op touw zette om terroristen uit te roeien, voornamelijk leden van ISIS of met ISIS verbonden terroristische groeperingen op het Sinaï-schiereiland. De operatie loopt nog.


Bronvermelding:
Datum:         24-05-2020
Beeld:          Pixabay
Website:      brabosh.com


 

EN / NL/ עב