Elk jaar wordt op Pesach en Pasen de stad Jeruzalem bijzonder goed bezocht. Pelgrims uit de hele wereld bezoeken de Oude Stad van Jeruzalem en herdenken het Lijden en de Opstanding van Christus. Het Pesachfeest, dat bijna altijd op hetzelfde moment plaatsvindt, trekt ook veel toeristen naar de Heilige Stad en de traditionele priesterzegening bij de Klaagmuur wordt door tienduizenden Joden bijgewoond.

Zo was het tot vorig jaar, want dit jaar is alles anders. Het Coronavirus heeft de toeristen uit het land verdreven, de hele wereld vecht tegen de verdere verspreiding van het virus. En de straten van Jeruzalem zijn leeg. Het zal nog een hele tijd duren voordat de eerste toeristen het Heilige Land weer kunnen bezoeken, en zelfs dan zullen veel dingen niet meer hetzelfde zijn als vroeger.

Om de tijd tot die tijd te verkorten, nodigen wij u uit voor een virtuele wandeling van een half uur door de Heilige Stad Jeruzalem. Wat wensen we elkaar altijd toe tijdens Pesach? ‘Volgend jaar in Jeruzalem!’

 

 

EN / NL/ עב