Het enorme station, dat zich uitstrekt over 1250 dunam (309 hectare), werd gebouwd door het bouw- en civieltechnische bedrijf Solel Boneh en het bedrijf Belectric – een internationaal bedrijf dat gespecialiseerd is in fotovoltaïsche technologie wereldwijd en tot nu toe ongeveer NIS 600 miljoen (€150 miljoen) investeerde.

De centrale heeft als doel schone zonne-energie te leveren aan het elektriciteitsnet van de Israel Electric Corporation (IEC), voldoende voor ongeveer 60 duizend huishoudens in heel Israël.

Het project begon als een thermische energiecentrale die gericht was op het leveren van hernieuwbare energie met behulp van een technologie die de thermische energie van de zon omzet in warmte, die vervolgens wordt gebruikt om elektriciteit met stoom te maken.

Deze technologie wordt nu beschouwd als duur en onnodig ingewikkeld in vergelijking met fotovoltaïsche technologie, die licht omzet in elektriciteit met behulp van zonnecellen.

Als gevolg van de vooruitgang op het gebied van fotovoltaïsche technologie en om de kosten voor de Israëlische consument te verlagen, besloot het TEA de Ashalim-elektriciteitscentrale om te bouwen naar een fotovoltaïsche energiecentrale, waarmee de bevolking ongeveer NIS 120 miljoen (€30 miljoen) per jaar kon worden bespaard.

“Ik ben er trots op het ministerie van Energie te leiden, dat – samen met de TEA – het gebruik van zonne-energie heeft bevorderd om de hoogste elektriciteitsproductie te realiseren die in het afgelopen decennium in het veld is waargenomen,” zei Steinitz.

Het record van de IEC voor energieproductie met behulp van hernieuwbare bronnen, voornamelijk zonne-energie, werd afgelopen april vastgesteld en bedraagt ​​momenteel 1.326 megawatt, goed voor 19,3% van de totale energieproductie. Het vorige record werd in februari gehaald toen de productiecapaciteit ongeveer 1.295 megawatt bereikte, goed voor 16,4% van de totale energieproductie.

– – – – –

Bronvermelding
Datum:                 19-10-2019
Auteur:                 Joop Soesan
Beeld:                  Screenshot YouYube
Website:              https://www.joods.nl

– – – – –

 

 

EN / NL/ עב