LTV News meldde dat in het weekend ongeveer 5.000 mensen hebben moeten evacuëren, waarbij tientallen gewond raakten.

Terwijl er een hittegolf in Israël heerst, hebben grote branden in de buurt van zes plaatsen ertoe geleid dat duizenden inwoners dit weekend moesten worden geëvacueerd, waarbij een deel van de belangrijkste Route 6-snelweg werd afgesloten. Bij één incident raakten twee mensen licht gewond door het inademen van rook.

Eén brand woedde vrijdagochtend nabij de nederzetting Kfar HaOranim in het hartland, gelegen nabij de stad Modiin. De lokale politie zei, dat alle inwoners van de stad zijn geëvacueerd. Ongeveer vier huizen zouden in brand zijn gevlogen. Het is niet belend of er slachtoffers zijn gevallen.

Een andere grote brand werd gemeld nabij Umm al-Qutuf, ten oosten van Hadera. Ongeveer 13 brandweerploegen waren ter plaatse en werkten om de vlammen te doven. De inwoners van het Arabische dorp werden geëvacueerd, evenals uit het nabijgelegen Kafr Qara en Ar’ara.

Er werden ook twee branden gemeld in de buurt van de noordelijke gemeenschap van Nof HaGalil, waar sommige bewoners de opdracht kregen hun huizen te verlaten. Naar verluidt vochten ongeveer 30 brandweerploegen tegen de branden. Twee mensen raakten licht gewond na het inademen van rook en werden behandeld door paramedici. Verschillende huizen zijn hebben brandschade.

In de namiddag werd een nieuwe brand gemeld nabij de nederzettingen Mevo Dotan en Maoz Zvi, die leidde tot de evacuatie van bewoners.

Nog een andere brand nabij Bat Hefer, ten oosten van Netanya, leidde tot evacuaties van inwoners en tot de sluiting van een deel van Route 6, ook wel bekend als de Cross-Israel Highway.

Voor het bestrijden van de branden waarvan men vermoed dat ze met opzet zijn aangestoken is ook het leger op verschillende plekken ingezet om de brandweer te ondersteunen.

 

___________________________________
Afbeelding: Yossi Aloni/Flash90

 

 

EN / NL/ עב