Duizenden mensen woonden gisteravond de begrafenis bij van de door terroristen vermoorde Dvir Sorek,18 in zijn woonplaats Ofra. Terwijl er tijdens de begrafenis zich emotionele taferelen afspeelde werd op een gegeven moment spontaan voor Dvir gezongen. Zijn moeder vertelde voorafgaand aan de begrafenis dat zijn organen werden gedoneerd. “Het zou zijn wens zijn geweest”, zei de moeder.

“Onze lieve en geliefde Dvir, we zouden over een paar dagen je 19e verjaardag vieren,” zei zijn vader. “Ik denk aan deze 19 jaar en ik kan het niet helpen, maar glimlachen omdat de herinnering aan jou mijn gezicht.” “We hadden een geschenk gekregen dat de afgelopen 19 jaar licht en goedheid heeft verspreid binnen en buiten onze familie. Ik heb het al eerder gezegd en ik zeg het opnieuw, zonder pretentie en cynisme, God gaf ons dit geschenk en hij nam het weg, “zei de vader.

Ondertussen heeft de IDF meer details bekendgemaakt. Er wordt vanuit gegaan dat er geen poging tot kidnap was maar dat Dvir gericht werd vermoord. Soreks lichaam werd gevonden met meerdere steekwonden in de vroege uren van de ochtend aan de kant van een weg in de buurt van het seminarie waar hij studeerde als onderdeel van een programma dat Torah-studies combineert met militaire dienst.

De terreuraanslag vond plaats toen Sorek op weg was van het plein bij de ingang van de nederzetting van Efrat naar de nabijgelegen nederzetting van Migdal Oz. De aanvallers zouden het slachtoffer in een voertuig hebben gevolgd voordat ze de soldaat neerstaken en het toneel ontvluchtten. Het lijk van de tiener werd pas zes uur na het incident ontdekt door IDF-troepen.

– – – – –

Bronvermelding
Datum:   08-08-2019
Auteur:   Joop Soesan
Website: www.joods.nl

– – – – –

EN / NL/ עב