Een rechtbank in de Duitse stad Stuttgart, in de deelstaat Baden-Württemberg, probeert COVID-19-vaccinaties af te dwingen voor een 85-jarige Joodse componist en een overlevende van de Holocaust, wat tot verontwaardiging leidt onder Duitse journalisten en een joodse gemeenschapsleider. Een regionale rechtbank heeft de beslissing vernietigd.

De Oostenrijkse Duitstalige website Report24 meldde dinsdag voor het eerst de zaak van Holocaust-overlevende Inna Zhvanetskaya. Ze werd geboren in Oekraïne in 1937. Holger Fischer, de advocaat van Zhvanetskaya, zei donderdag op zijn Telegram-account dat een regionale rechtbank in Stuttgart de lagere rechtbank heeft overruled, waardoor de gedwongen vaccinatie werd verboden.

Rapport 24 zei dat Zhvanetskaya gepland is om “tegen haar wil naar een arts te worden gestuurd, die haar twee keer zal vaccineren tegen COVID-19.” Het nieuwsmedium voegde eraan toe dat ze na de vaccinatie “geïnstitutionaliseerd zal worden in een gesloten psychiatrische inrichting”.

Volgens Report24: “Een exclusieve video laat zien: ze is niet van ondeugdelijke geest of brengt zichzelf of anderen in gevaar. Ze is gewoon bang voor haar leven”, wat de psychiatrische opname twijfelachtig maakt.

Martin Arieh Rudolph, voorzitter van de Joodse gemeenschap in Bamberg, Beieren stuurde een brief naar de president van de Joodse gemeenschap in Stuttgart, Barbara Traub, met de vraag of zij en de Joodse gemeenschap konden ingrijpen om Zhvanetskaya te helpen.

Traub heeft onlangs kritiek gekregen omdat hij geen actie ondernam tegen stuttgarts promotie van de Boycot, Desinvestering en Sancties (BDS) campagne op zijn website, evenals het pro-Iraanse regime partnerschap tussen de stad Freiburg en Isfahan.

The Post stuurde een persvraag naar Traub.
The Post stuurde ook een persvraag naar Michael Blume, de ambtenaar die is aangesteld om het Joodse leven te verzekeren en antisemitisme in Stuttgart te bestrijden. Vorige week classificeerde een regionale rechtbank Blume als antisemitisch. Duitse Joden, het Wiesenthal Centrum en Israëli’s hebben Blume aangespoord om af te treden.


Bronvermelding:
Datum:        15-01-2023
Auteur:         BENJAMIN WEINTHAL
Beeld:           Inna Zhvanetskaya (Videostill Rumble/report24)
Website:      https://www.jpost.com/


 

 

 

EN / NL/ עב