Uit onderzoek van de Jeruzalem Post blijkt dat het de Duitse neao nazi partij NPD en de Groene partij waren die sinds 2012 bezig waren de Europeesche Unie te bewegen Israëlische producten uit de betwiste Westelijke Jordaanoever, Golan Heights en Oost-Jeruzalem van een label te voorzien dat deze niet in Israel waren geproduceerd.

Met name het Groen partij lid Renate Künast was daar een van de stuwende krachten achter.

Künast heeft ooit een eigentijdse antisemitische samenzweringstheorie uitgeroepen om een ​​Duitse organisatie te beschrijven als een “Mossad-organisatie” die de veiligheid van Israël wil bevorderen en het nucleaire wapenprogramma van Iran wil stoppen.

De Groenen en de NPD gaven de Europese oorlog tegen de Israëlische economie een steun in de rug. Ten eerste riep in 2009 riep neo nazi partij lid Jürgen Rieger, een holocaust ontkenner en vervolgens plaatsvervangend voorzitter van de neonazistische nationale democratische partij van Duitsland, de Duitsers op Israël te boycotten.

In 2012 diende de NPD-partij een wetgevingsinitiatief in het parlement van de Duitse deelstaat Mecklenburg-Voorpommeren in om Israëlische producten te labelen. De NPD-motie riep destijds op om “Palestijnse en Israëlische producten” te etiketteren opdat duidelijk zou zijn waar de producten waren geproduceerd.

Slechts vijf maanden later, in 2013, introduceerde de invloedrijke Groene Partij van Duitsland een initiatief in het federale parlement dat grotendeels de door de neonazi partij gesponsorde wetgeving van het voorgaande jaar weerspiegelde.

Henryk M. Broder, een populaire Duits-joodse journalist, die heeft getuigd over hedendaags antisemitisme in de Bondsdag, schreef in die tijd “dat initiatieven van de parlementariërs van de Groene en Nazi partij om Israëlische producten af ​​te bakenen “in essentie identiek zijn”.

r schreef toen “Beide initiatieven maken gebruik van het historische model van de boycots van het Duitse nazi-regime van Joodse bedrijven vanaf 1 april 1933, en roepen de massale slogan aan: “Duitsers verdedigen jezelf. Koop niet van joden! “

De parlementsleden die in 2013 de anti-Israëlische etiketteringsmaatregel hebben ondertekend, waaronder enkele die zijn beschuldigd van mainstreaming van antisemitisme, waren: Kerstin Müller, Marieluise Beck, Agnes Brugger, Viola von Cramon-Taubadel, Thilo Hoppe, Uwe Kekeritz, Katja Keul , Ute Koczy, Tom Koenigs, Omid Nouripour, Lisa Paus, Claudia Roth, Manuel Sarrazin en Dr. Frithjof Schmidt.

De langdurende kwestie van antisemitisme binnen de Groene Partij dook vorige maand op in verband met Claudia Roth. Roth, die instemde met het sanctioneren van Israëlische producten in 2013, werd door de best verkochte Duitse krant Bild beschuldigd van het “antisemitisme sociaal respectabel te maken”, vanwege haar ontmoeting met een Iraanse Holocaust ontkenner.

Roth heeft geweigerd te reageren op meerdere bericht media vragen over de bewering dat haar gedrag bij draagt aan antisemitisme.

Een opvallend kenmerk van de diepe obsessie van de Groene Partij om zich met disciplinaire maatregelen op Joodse producten te richten, is dat de partij, net als het hoogste gerechtshof van de EU, de meer dan 100 andere territoriale geschillen in de wereld negeert.

Simpel gezegd, de Groene Partij streeft niet naar economische oorlogvoering tegen Turkse producten, bijvoorbeeld van het door Turkije illegaal bezette gedeelte van Noord-Cyprus.

Het is ook het melden waard dat de huidige Duitse ambassadeur in de VS, Emily Haber, de vermeende antisemitische etikettering van Israëlische producten in de Bondsdag in 2013 verdedigde toen ze staatssecretaris was. Het bestraffen van Israëlische goederen en de economie ervan wordt ondersteund door reguliere partijen in de Duitse Bondsdag.

Het door de sociaal-democratische partij geleide ministerie van buitenlandse zaken en de partij van de bondskanselier Angela Merkel, Christian Democratic Union, zijn ook toegewijde aanhangers van het etiketteren van Israëlische producten.

De Israel Hayom- columnist Caroline Glick tweette dinsdag: “Waren de nazi’s niet geworteld in de Groene Partij vanaf het einde van de 19e eeuw? En speelden de nazi’s geen sleutelrol bij de oprichting van de naoorlogse Groenen? Hebben de Groenen er niet op aangedrongen Joodse Israëlische goederen te etiketteren? (Ja, al het bovenstaande is waar.) “

Neem het voorbeeld van August Haussleiter, die als mede-oprichter van de Groenen in 1979 een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van de partij. Haussleiter was actief in Hitler’s München Beer Hall Putsch in 1923 en prees de Duitse Wehrmacht in 1942.

Baldur Springmann, een voormalig lid van de SA, de oorspronkelijke paramilitaire organisatie van de nazi-partij, speelde ook een cruciale rol in de ontluikende fase van de Duitse groene partij.

– – – – –

Bronvermelding
Datum:   14-11-2019
Auteur:   Joop Soesan
Beeld:    Screenshot Psagot
Website:https://www.joods.nl/

– – – – –

EN / NL/ עב