Elke plek waarop je voet trapt, geef ik je, zoals ik Moshe beloofde. Joshua 1: 3 (The Israel Bible TM )

Tweeling tropische systemen begonnen maandag de noordkust van Mexico te raken en zullen naar verwachting halverwege de week doorgaan. Orkaan Marco werd gedegradeerd tot een tropische depressie toen hij aan land kwam bij de monding van de rivier de Mississippi. Hoewel de bezorgdheid over overstromingen en zware regenval blijft bestaan, is de aanvankelijke angst voor voorspelde tornado’s afgewend.

Tropische storm Laura
De meer intense zorg betreft de tropische storm Laura die binnenkort zal toeslaan , die al minstens negen mensen in het Caribisch gebied heeft gedood en naar verwachting een orkaan zal worden voordat ze eind woensdag of begin donderdag aan land komt op het Amerikaanse vasteland. Een orkaanwacht is opgeroepen voor een gebied dat delen van Texas en Louisiana beslaat.

Pompeo’s reizen
De timing van de storm is onheilspellend, aangezien staatssecretaris Mike Pompeo door het Midden-Oosten en Afrika reist  in een poging om een ​​multinationale vredesconferentie in het Midden-Oosten te organiseren die de komende weken in een van de Arabische Golfstaten zal worden gehouden. staten. Dit komt in de nasleep van de aankondiging dat de regering-Trump een overeenkomst heeft gesloten om de betrekkingen tussen Israël en de Verenigde Arabische emiraten te normaliseren.

Soevereiniteit opheffen
Volgens de overeenkomst zijn Israël en de VAE akkoord gegaan met volledige diplomatieke banden, waaronder het uitwisselen van ambassadeurs, het starten van directe vluchten en open handel. Hoewel veel details van de overeenkomst nog moeten worden onthuld, wordt aangenomen dat de overeenkomst met de VAE vereist Israël om plannen om de soevereiniteit over Judea en Samaria uit te roepen, uit te stellen of te annuleren. Pompeo heeft in het verleden verklaard dat de uitbreiding van de Israëlische soevereiniteit een beslissing was “die Israëli’s moesten nemen”.

Katrina-achtig
De dubbele storm die op dit moment naar de VS woedt, doet denken aan de orkaan Katrina, de meest verwoestende storm in de geschiedenis van de VS, die dezelfde regio in 2005 op precies dezelfde noodlottige dag trof; 25 augustus. Hoewel het een orkaan van categorie 3 was en niet bijzonder krachtig, leidde het warme water Katrina snel op tot een angstaanjagende orkaan van categorie 5, net op het moment dat hij toesloeg. Katrina’s impact werd nog versterkt door haar ongebruikelijke dubbele oogwand. Het komt vooral zelden voor dat een dubbele-eyewall intact blijft nadat ze aan land zijn gekomen, maar Katrina deed dat wel, waarbij de buitenste eyewall een extra categorie 2-storm toevoegt bovenop de categorie 5-orkaan die wordt gepresenteerd door de binnen-eyewall.

Het is interessant op te merken dat Katrina pas twee weken nadat Israël door de VS onder druk was gezet om de Joodse gemeenschappen in Gush Katif te vernietigen, toesloeg, waardoor Gaza ontstond, nu een bolwerk van Hamas en een uitvalsbasis.

DEMOCRATIE: “HET VERKEERDE GELOOF DAT DE MEESTE MENSEN NIET KIEZEN OM KWAAD TE ZIJN”
Rabbi Yosef Dayan, een voormalig lid van het Sanhedrin en een afstammeling van koning David, merkte op dat elke diplomatie die probeert de Joden uit een deel van Israël te ontwortelen, onvermijdelijk tot natuurrampen zal leiden.

Wie heeft er echt de leiding
“Als mensen tegen de wereld van God ingaan, zeggen ze dat ze de leiding hebben”, zei Rabbi Dayan. “Democratie kan iets vreselijks zijn, mensen laten denken dat als ze zich verenigen, ze de heerschappij van de hemel kunnen overnemen. Dit is wat er gebeurde bij de toren van Babel en dit is wat de tien spionnen deden. Wanneer mensen dat doen, is het onvermijdelijk dat God hen zal laten zien dat hij aanwezig is en nog steeds de wereld regeert. Wanneer mannen zich tegen God verzamelen, is het eerste dat ze zullen proberen te doen, proberen de Joden uit Israël te halen. ”

Rabbi Dayan wees erop dat bosbranden nu Californië verwoesten op hetzelfde moment dat Zuid-Israël wordt bedreigd door brandgevaarlijke ballonnen.

God zal spreken
“Het lijdt geen twijfel dat wanneer dit gebeurt, God zal spreken. En tegen alle bewijzen in, zullen mensen met een verhard hart proberen te zeggen dat het alleen de natuur is. Zelfs als het keer op keer gebeurt, in de meest onwaarschijnlijke vormen. ”

Democratie
Rabbi Dayan benadrukte dat de bron van het probleem de democratie was; dat wanneer mensen bij elkaar komen en regeringen vormen, deze regeringen zich zeer snel tot het kwaad keren, zelfs ten nadele van de burgers.

“Democratie is gebaseerd op de verkeerde overtuiging dat de meeste mensen ervoor zullen kiezen om meestal niet dom of slecht te zijn”, zei Rabbi Dayan. “Dit was het beste dat de andere naties konden bedenken, maar de Torah leert dat als we een regering nodig hebben, het een godvrezende koning moet zijn. We moeten een rechtbank hebben op basis van de Torah, maar de Verenigde Naties hebben ervoor gekozen om een ​​rechtbank van leugens op te richten. ”

PROFETIE VAN GODDELIJKE VERGOEDING VOOR DE VERDELING VAN ISRAËL
Een onmiskenbaar historisch feit is dat elke poging van buitenlandse mogendheden om het land Israël te verdelen onvermijdelijk wordt gevolgd door enorme natuurrampen , economische rampen of erger. Dit is een duidelijke en consistente vervulling van de profetie zoals uitgedrukt door Zacharia:

En ikzelf – verklaart Hashem – zal er een muur van vuur omheen zijn, en ik zal er een heerlijkheid van binnen zijn … : “Wie u aanraakt, raakt de pupil van zijn eigen oog aan … Want Ik zal Mijn hand tegen hen opheffen, en zij zullen buit worden voor degenen die zij tot slaaf hebben gemaakt.” – Dan zult u weten dat ik door de heer der heerscharen werd gezonden … dag zullen vele naties zich aan Hasjem hechten en Zijn volk worden, en Hij zal in uw midden wonen. Dan zul je weten dat ik naar je toe ben gestuurd door de heer der heerscharen. Hashem zal Yehuda bij Zichzelf nemen als Zijn deel in het Heilige Land, en Hij zal Yerushalayim opnieuw kiezen .Zacharia 2: 9-16

HASHEM OPVALLENDE INDIVIDUELE LEIDERS
Deze vergelding kan een persoonlijk karakter krijgen. Ariel Sharon had in Israël een bijna legendarische status bereikt. Na een spectaculaire legercarrière ging hij de politiek in en werd, aan het hoofd van de Likud-partij, in 2001 tot premier gekozen. Hij onderschreef de Roadmap for Peace en begon met plannen om de Joodse bevolking van Gush Katif uit de Gazastrook te verwijderen. De ontmanteling van de Joodse nederzettingen was gepland voor 15 augustus 2005, de dag na Tisha b’Av, de verjaardag van de vernietiging van beide Joodse tempels.

In juli, een maand voordat de IDF Gush Katif ontmantelde en bijna 9.000 Joden uit hun huizen verdreef, leidde Rabbi Yosef Dayan, een lid van het ontluikende Sanhedrin dat zijn afstamming terug naar koning David kan herleiden, een groep van tien rabbijnen bij het uitvoeren van een obscure , oude kabbalistische ceremonie, de Pulsa diNura , op Sharon. De Pulsa diNura roept de engelen van vernietiging op om hemelse vergeving van de zonden van het subject te blokkeren, waardoor alle vloeken die in de Bijbel genoemd worden hem overkomen en resulteren in zijn dood.

Sharons gezondheid verslechterde en in januari kreeg hij een hemorragische beroerte, waardoor hij in een vegetatieve toestand terechtkwam waarvan hij nooit meer herstelde. Rabbi Dayan leidde ook rabbijnen in de Pulsa diNura tegen premier Yitzchak Rabin een paar maanden voordat hij werd vermoord. Rabin werd in 1995 neergeschoten en vermoord door Yigal Amir, een extremist die zich verzette tegen het vredesinitiatief van Rabin en in het bijzonder tegen de ondertekening van de Oslo-akkoorden.

Slechts een jaar eerder verzaakte premier Yitzchak Rabin zich bij zijn politieke aartsvijand, Shimon Peres, en ondertekende de Oslo-akkoorden in 1993, waardoor de Palestijnse Nationale Autoriteit werd opgericht en deze gedeeltelijke controle gaf over delen van de Gazastrook en het westen. Bank.

Rabin werd in 1995 neergeschoten en vermoord door Yigal Amir, een extremist die zich verzette tegen het vredesinitiatief van Rabin en in het bijzonder tegen de ondertekening van de Oslo-akkoorden.

Goddelijke vergelding is niet beperkt tot Israëlische premiers en kan buitenlandse politici treffen.  Een van de duidelijkste voorbeelden van goddelijke klap kwam op 21 januari 1998, toen de Amerikaanse president Bill Clinton de Israëlische premier Benjamin Netanyahu een uitgesproken koude ontvangst gaf in het Witte Huis, en staatssecretaris Madeleine Albright weigerde te lunchen met Netanyahu. Het zag er somber uit voor Israël, maar later die dag brak het Monica Lewinsky-schandaal uit, wat uiteindelijk resulteerde in de afzetting van Clinton.

Af en toe kan goddelijke tussenkomst een ironische wending nemen. Als president was Jimmy Carter lang niet zo betrokken bij Israël als sinds hij zijn ambt heeft verlaten. In zijn boek Palestine: Peace not Apartheid geeft hij de schuld aan de “kolonisatie van Palestijns land” door Israël als “het belangrijkste obstakel voor een alomvattend vredesakkoord”.

Carter was een voorstander van Boycot, Desinvestering en Sancties ( BDS ), omdat dit resultaten leek op te leveren en Israël onder druk zette om te onderhandelen. Hij heeft ook veel leiders van Hamas ontmoet en tijdens de oorlog in Gaza in 2014 Israël opgeroepen om met Hamas te onderhandelen.

Een jaar later werd bij hem kanker vastgesteld en werden melanomen in zijn hersenen en lever gevonden. Na slechts een paar maanden behandeling verklaarden de doktoren hem kankervrij. Pembrolizumab, een in Israël ontwikkeld medicijn, was een sleutelelement in zijn behandeling. Zijn vasthoudendheid aan het boycotten van Israëlische producten en innovaties had duidelijk zijn grenzen.

Carters wondermiddel is misschien niet alleen toegeschreven aan de Israëlische wetenschap. Zijn zonden tegen het Joodse volk zijn mogelijk vergeven in december 2009, toen Carter een open brief publiceerde waarin hij zijn excuses aanbood voor alle woorden of daden die de Joodse gemeenschap mogelijk van streek hadden gemaakt. In de brief zei hij dat hij een Al Het uitsprak , een gebed van berouw, gezegd op Jom Kipoer , de Joodse Grote Verzoendag.

Margot Wallström , de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken en vicepremier, heeft een reputatie opgebouwd voor Israël-bashing. De eerste flagrante anti-Israël-overtreding vond plaats in 2014, toen ze de eerste minister van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie werd die de staat Palestina erkende.

Na de gruwelijke terreuraanslagen in Parijs afgelopen november, kwam ze met een verklaring die de islamitische woede koppelde aan het ontbreken van een tweestatenoplossing. Erger nog, na maanden van terreur waarin Palestijnen bijna dagelijks Israëli’s op straat aanvielen, beschuldigde ze Israël in januari van het uitvoeren van “buitengerechtelijke executies”.

Israël reageerde via diplomatieke kanalen, maar een krachtiger macht stapte in. Drie dagen nadat Wallström Israël beschuldigde van het executeren van Palestijnen, werd onthuld dat ze aan het hoofd was gesprongen van een wachtlijst van acht jaar voor appartementen die eigendom zijn van een vakbond. Stockholm lijdt aan een ernstig tekort aan woningen en dit werd door het Zweedse publiek gezien als een flagrant misbruik van haar positie. Aanklagers van corruptiebestrijding onderzoeken de zaak nu om te bepalen of het om omkoping gaat, waarvoor een mogelijke gevangenisstraf van twee jaar kan gelden.

HISTORISCHE PRECEDENTEN VAN NATUURLIJKE CATASTROPHES IN REACTIE OP LAND VOOR VREDE

Augustus 2017 : Het onderhandelingsteam van de regering Trump, geleid door Jared Kushner en Jason Greenblatt, bezocht de regio in een poging vredesbesprekingen een vliegende start te geven. Tien dagen later kwam de orkaan Harvey, beschreven als de “ergste ramp” in de geschiedenis van Texaan , aan land en sloeg de Corpus Christi-regio van Texas dicht met winden van 130 MPH en stormvloeden van 4 meter.

Juni 2016 : er werd een top gehouden in Parijs als opmaat naar een multinationale conferentie die Israël zou dwingen eenzijdig de tweestatenoplossing te accepteren en een Palestijnse staat binnen zijn grenzen te creëren. Toen de afgevaardigden de top verlieten, begon het te regenen. In de daaropvolgende 24 uur steeg de rivier de Seine 6 meter, wat resulteerde in de ergste overstroming die Parijs in decennia heeft gekend.

5-13 augustus 2015 : Na de aankondiging van de nucleaire deal, werd Iran getroffen door een apocalyptisch-achtige hittegolf met een verbazingwekkende 164 ℉. Een week later trof een belangrijke meteoor Iran.

April 2008 : de voormalige Amerikaanse president Jimmy Carter, een groot voorstander van de antisemitische beweging Boycot Desinvestering Sancties, ontmoet de leiders van Hamas en kondigt de wereld aan dat de terroristische organisatie die zich inzet voor het doden van Joden “toegewijd is aan vrede”. Een jaar later werd bij hem kanker vastgesteld en werden melanomen in zijn hersenen en lever gevonden. Na slechts een paar maanden behandeling verklaarden de doktoren hem kankervrij. Pembrolizumab, een in Israël ontwikkeld medicijn, was een sleutelelement in zijn behandeling.

2005: Ariel Sharon onderschrijft de Roadmap for Peace en begint met plannen om de Joodse bevolking van Gush Katif uit de Gazastrook te verwijderen. De ontmanteling van de Joodse nederzettingen was gepland voor 15 augustus 2005, de dag na Tisha b’Av, de verjaardag van de vernietiging van beide Joodse tempels.

Deze terugtrekking was het gevolg van Amerikaanse druk. Minder dan twee weken later verwoestte de orkaan Katrina New Orleans en andere delen van Louisiana, waardoor duizenden Amerikanen dakloos werden en minstens 1.833 doden. De schade werd geschat op meer dan $ 108 miljard.

In juli, een maand voordat de IDF Gush Katif ontmantelde en bijna 9.000 Joden uit hun huizen verdreef, leidde Rabbi Yosef Dayan, een lid van het ontluikende Sanhedrin dat zijn afstamming terug naar koning David kan herleiden, een groep van tien rabbijnen bij het uitvoeren van een obscure , oude kabbalistische ceremonie, de Pulsa diNura , op Sharon. De Pulsa diNura roept de engelen van vernietiging op om hemelse vergeving van de zonden van het subject te blokkeren, waardoor alle vloeken die in de Bijbel genoemd worden hem overkomen en resulteren in zijn dood.

Sharons gezondheid verslechterde en in januari van dat jaar kreeg hij een hemorragische beroerte, waardoor hij in een vegetatieve toestand terechtkwam waarvan hij nooit meer herstelde.

11 oktober 1999: Joodse kolonisten in 15 nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever worden uit hun huizen gezet. Het financiële gemiddelde van de Dow Jones verliest 5,7 procent, in de slechtste week sinds oktober 1989. Op 15 oktober verloor de Dow 266 punten. Een orkaan treft North Carolina. De volgende ochtend, 16 oktober, schudt een aardbeving met een kracht van 7,1 het zuidwesten van de VS tijdens de vijfde meest krachtige aardbeving in de 20e eeuw. De aardbeving was gecentreerd in de woestijn van Californië en veroorzaakte weinig schade, maar werd gevoeld in drie staten.

Arafat en Netanyahu ontmoetten elkaar op de Wye River Plantation in Maryland voor vijf dagen van intensieve besprekingen als onderdeel van een voortzetting van het plan van Albright dat Israël zou dwingen grote delen van Judea en Samaria op te geven. Op 17 oktober kookte de orkaan Irene over. Hoewel het nooit aan land kwam, veroorzaakten de resulterende regen en tornado’s die Zuid-Texas troffen meer dan $ 750 miljoen aan schade en kwamen 31 mensen om het leven, waardoor een kwart van de staat werd getroffen. De storm verdween toen de bijeenkomst eindigde in Maryland. Op 21 oktober verklaarde Clinton de zwaar getroffen gebieden van Texas tot een groot rampgebied.

3 mei 1999: Arafat zou een onafhankelijke Palestijnse staat uitroepen met Jeruzalem als hoofdstad. Twee dagen lang verwoestten tornado’s het centrum van Amerika, geconcentreerd in Oklahoma en Kansas. 152 tornado’s landden, veroorzaakten $ 1,4 miljard aan schade, waarbij 50 mensen omkwamen en bijna 900 mensen gewond raakten. De verklaring van Arafat werd op verzoek van Clinton uitgesteld tot december 1999.

30 november 1998: Arafat arriveerde in Washington om Clinton te ontmoeten. Hij stelde een Palestijnse staat voor met Jeruzalem als hoofdstad en begon pogingen om geld in te zamelen. In totaal kwamen 42 landen overeen om Arafat 3 miljard dollar te geven, waarbij Clinton 400 miljoen dollar toezegde en Europese landen 1,7 miljard dollar. Op dezelfde dag zakte het gemiddelde van de Dow Jones met 216 punten en op 1 december beleefde de Europese markt zijn slechtste dag in de geschiedenis. In de VS en Europa zijn honderden miljarden dollars aan marktkapitalisatie weggevaagd.

28 september 1998: de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Madeline Albright gaf een persbriefing waarin hij de laatste details beschreef van een door de VS bemiddelde overeenkomst tussen PLO-hoofd Yasser Arafat en Netanyahu. Volgens de deal zou Israël 13 procent van Judea en Samaria moeten opgeven. Dezelfde dag trof Georges, een orkaan van categorie 4, de Golfkust van de Verenigde Staten met windsnelheden van 110 mph en windstoten tot 175 mph. In termen van schade was het de duurste orkaan sinds de orkaan Andrew, waarbij $ 10 miljard schade werd aangericht en 604 mensen om het leven kwamen.

21 januari 1998 : de Israëlische premier Benjamin Netanyahu ontmoette de Amerikaanse president Bill Clinton in het Witte Huis en werd op een onverwelkomende manier begroet. Clinton en minister van Buitenlandse Zaken Madeleine Albright weigerden met hem te lunchen. Het was later diezelfde dag dat het Monica Lewinsky-schandaal uitbrak.

1995 : Slechts een jaar eerder verzaakte premier Yitzchak Rabin zich bij zijn politieke aartsvijand, Shimon Peres, en ondertekende de Oslo-akkoorden in 1993, waardoor de Palestijnse Nationale Autoriteit werd opgericht en deze gedeeltelijke controle gaf over delen van de Gazastrook en Westelijke Jordaanoever.

16 januari 1994: president Clinton ontmoette de Syrische president Hafez el-Assad in Genève. Ze bespraken een vredesakkoord met Israël dat het opgeven van de Golanhoogten omvatte. Binnen 24 uur trof de krachtige aardbeving in Northridge, die een 6,9 op de schaal van Richter registreerde, Zuid-Californië. De aardbeving veroorzaakte naar schatting $ 20 miljard aan schade, waarbij 57 mensen omkwamen en meer dan 5.000 gewond raakten. De aardbeving werd de op een na meest verwoestende natuurramp die de Verenigde Staten trof.

23 augustus 1992: de Conferentie van Madrid verhuisde naar Washington DC en de vredesbesprekingen werden hervat. Een dag later trof de orkaan Andrew, de ergste natuurramp in de Amerikaanse geschiedenis, Florida, waarbij naar schatting $ 30 miljard schade werd aangericht en 180.000 daklozen in de staat achterbleven.

30 oktober 1991: de Amerikaanse president George Bush sr. Opende de conferentie in Madrid met de verwachting dat Israël “Land voor Vrede” zou verhandelen. Naarmate de conferentie vorderde, ontwikkelt zich wat later de “perfecte storm” werd genoemd zich in de Noord-Atlantische Oceaan, waardoor de grootste golven ooit in die regio werden geregistreerd. De storm reisde 1000 mijl van oost naar west en trotseerde het meer natuurlijke west-naar-oost patroon. Een dag later, op 31 oktober, trof de storm de kust van New England met 10 meter hoge golven die het Walker’s Point-huis van president Bush in Kennebunkport, Zuid-Maine, binnendrongen. Zijn huis werd zwaar beschadigd.

September 1938: hoewel niet verbonden met het land-voor-vredesproces, verscheen goddelijke vergelding in de moderne politiek zelfs vóór de oprichting van de staat Israël. In september 1938 ontmoette Lord Neville Chamberlain Adolf Hitler en ondertekende hij de Overeenkomst van München die bedoeld was om het expansiedrift van de nazi’s te sussen. Op 21 september trof een van de meest destructieve en krachtige orkanen in de opgetekende geschiedenis Long Island en Zuid-New England. De storm raakte naar schatting 700 doden en trof een deel van Long Island dat de thuisbasis was van het hoofdkwartier van de Bund-partij, de Amerikaanse partij die de nazi’s steunde.


Bronvermelding:
Auteur:        ADAM ELIYAHU BERKOWITZ
Beeld:          Screenshot
Website:      https://www.breakingisraelnews.com/


 

EN / NL/ עב