De arts die afgelopen week door een patiënt in haar kliniek in Beer Yakov met een koevoet op haar hoofd werd geslagen is Dr. Idit Weisbach die maandagavond op Channel 12 News, voor het eerst haar verhaal deed.

“Ik dacht dat ik zou sterven”, zei ze, “dat was het eerste wat er door mij heen ging nadat ik vele malen met een koevoet op mijn hoofd werd geslagen”.

“De verdachte kwam mijn kamer binnen en begon als een gek op mijn hoofd te slaan. Ik begon gewoon te schreeuwen. Het deed zo’n pijn en ik bloedde veel,” zei ze met trillende stem in het exclusieve interview.

   

“Ik wil dat mensen zien dat ik ook van vlees en bloed ben, artsen zijn ook mensen”, zei ze. “Er is geen rechtvaardiging voor enig geweld, niet verbaal en zeker niet fysiek.”

Hoewel ze zich niet meer kan herinneren hoe ze aan de aanvaller wist te ontsnappen, weet ze nog wel dat ze onder het bloed zat, “Ik zat onder het bloed, de hele gang zat onder het bloed, de andere medewerkers van de kliniek hoorden mijn geschreeuw. Een collega arts kwam naar me een bracht me ergens anders heen, deed de deur dicht en probeerde het bloeden te stoppen,” zei ze.

Screenshot Channel 12 News

Het is nu bijna een week na de aanval en dr. Weisbach zei dat ze nog steeds zeven hechtingen in haar hoofdhuid heeft en een snee opliep die dicht bij haar schedel kwam. Ze onderging een CT-scan en zei: “Godzijdank, alles is in orde, ik word langzaam beter. Ik probeer sterk te zijn, en dat is een deel van wat ik hier wil overbrengen”.

Ondanks wat er is gebeurd zei Weisbach dat ze van plan is zo snel mogelijk terug te keren naar de behandeling van patiënten. “Medicijnen zijn voor mij een manier van leven”, zegt ze. “Ik blijf in de geneeskunde, ik zal blijven investeren in wat ik in het verleden heb gedaan, ik zal terugkeren, ik zal terugkeren naar Beer Yaakov, naar mijn kliniek, naar mijn patiënten waar ik van hou en het zal me niet breken”.

Op zondag verlengde de rechtbank van Rishon Lezion de voorlopige hechtenis van Yaakov Haba, de man die ervan verdacht wordt Weisbach te hebben aangevallen met een koevoet.


Bronvermelding:
Datum:        20-06-2022
Auteur:        Joop Soesan
Beeld:          Screenshot
Website:      israelnieuws.nl


 

 

 

EN / NL/ עב