Hamas lanceerde 4.000 raketten op Israël, inclusief Tel Aviv, terwijl de dochter van de leider werd behandeld in een ziekenhuis in Tel Aviv.

Het Ichilov-ziekenhuis maakte bekend dat de dochter van Ismail Haniyeh, de leider van de terreurorganisatie Hamas in Gaza en plaatsvervangend hoofd van het politieke bureau van de organisatie, in het medisch centrum was behandeld.

Het persbureau Reuters meldde dat dit een dringende behandeling was nadat de dochter van Haniyeh last had van complicaties in verband met een recente medische procedure.

De dochter van Haniyeh ligt al meer dan een maand in het ziekenhuis van Tel Aviv en verbleef daar ook tijdens Operatie Guardian of the Walls, toen Hamas meer dan 4.000 raketten op Israël afvuurde, inclusief grote spervuur ​​in Tel Aviv.

Het ziekenhuis zei dat ze “één op de meer dan duizend patiënten uit Gaza en de territoria is, kinderen en volwassenen, die elk jaar voor behandeling in het Ichilov-ziekenhuis komen”.

Er wordt niet aangenomen dat Haniyeh persoonlijk betrokken was bij de beslissing om zijn dochter voor behandeling over te brengen naar een Israëlisch ziekenhuis, maar in veel gevallen worden kinderen en volwassenen van ziekenhuizen in de Gazastrook naar medische centra in Israël gebracht voor een dringende behandeling.

MK Idit Silman reageerde op de publicatie en zei: “Tijdens de operatie hebben we de regering onder druk gezet om een ​​’humanitaire voor humanitaire’ stap te nemen om onze jongens te bevrijden. Net als het eenzijdige staakt-het-vuren, zie ik dat de staat Israël weet hoe ze humanitaire behandeling moet geven. slechts voor één partij. Dit gaat ten koste van de burgers die hun leven hebben gegeven. “

“Ondanks de enorme teleurstelling en het misdadige gebrek aan humanitaire symmetrie, zullen we blijven werken aan de terugkeer van de jongens. Vandaag zal ik me tot de premier wenden om te begrijpen waarom het humanitarisme eenzijdig is, zelfs tijdens de operatie”, zei Silman.


Bronvermelding:
Datum:        27-05-2021
Auteur:        Arutz Sheva Staff
Beeld:          Pixabay
Website:      www.israelnationalnews.com/


 

EN / NL/ עב