De Israëlische minister van Defensie Benny Gantz (Blauw en Wit) onthulde dinsdag dat Iran in 2018 probeerde explosieven over te brengen naar Judea en Samaria door ze per drone door Syrië te sturen.

Tijdens de Herzliya-conferentie aan de Reichman Universiteit zei Gantz: “Iran probeerde door middel van onbemande drones explosief materiaal van Syrië over te brengen naar terroristen in Judea en Samaria.”

Hij heeft ook bases in Qeshm en Chabahar in het zuiden van Iran blootgelegd die worden gebruikt voor marine-aanvallen door middel van UAV’s.

antz richtte zich tot de internationale gemeenschap en presenteerde de verschillende actiemethoden die door Iran worden gebruikt, en zijn fundamentele ambitie om een ​​wereldwijde hegemon te worden die in staat is zijn radicale ideologie te forceren. Hij benadrukte ook de samenwerking en het cruciale pact met de VS en andere landen in de wereld.

Israël, zei Gantz, is niet “een eenzame natie, en de Iraanse dreiging is niet alleen tegen haar gericht. Iran wil een regionale hegemon worden, en daarna een wereldwijde [hegemon], en een extremistische ideologie opleggen, waarin mensenrechten zijn vertrapt, LGBT’s worden opgehangen, vrouwen worden onderdrukt en middelen worden doorgestuurd naar het regime.”

“Hun methode is om onstabiele landen zoals Jemen over te nemen, dat op de laatste plaats staat in de ‘fragiele landen’-index, net als Syrië, Irak en Libanon. De methode is duidelijk: ‘Eerst nemen we Damascus, dan nemen we Berlijn'” benadrukte Gantz.

Gantz onthulde twee belangrijke bases in de regio Chabahar en op het eiland Qeshm in het zuiden van Iran, die worden gebruikt voor het uitvoeren van maritieme aanvallen en voor het opslaan van UAV’s van het type Shahed.


Bronvermelding:
Datum:        21-01-2021
Auteur:        Redactie
Beeld:         Ariel Hermoni, Ministerie van Defensie
Website:      www.israelnationalnews.com/


 

 

EN / NL/ עב